Utstillingsåpning: Anna Christina Lorenzen – IN ADEQUATE LINES (Formal Intimacy)

[Bilde]


Galleri Norske Grafikere har gleden av å presentere Anna Christina Lorenzens utstilling «In Adequate Lines – Formal Intimacy».


I sin første separatutstilling i Oslo viser Lorenzen tegning, tresnitt, fotografisk trykk og et snev av maleri. De utstilte verkene består av flere billedserier laget fra 2007 og frem til denne utstillingen i 2012.


Arbeidene behandler grunnelementene strek og figur på sirkulerende gjentagende vis.
Streken – den ultrapresise linjen som skiller sort og hvit, innenfor og utenfor, form og intet.
Strektegningen er bildet skapt innenfra og ut – en linje dannet av håndens bevegelse i tid og rom, styrt av kognitive impulser og prosesser, som nærmer seg en kategoriserbar form. Her sidestilles dette med fotografibaserte arbeider. Disse igjen kan påstås å følge en utenfra-inn bevegelse. Den fysiske realiteten fanges av det mekaniskdigitale øyet for så å bli bearbeidet av kunstneren.


Anna Christina Lorenzen (f.1981) er en tysk-norsk kunstner med utdanning fra HAW Hamburg 00‑02 og BA og MA i Kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen 02‑08. Etter studiene har hun etablert seg i Bergen og bl.a. vært en av initiativtakerne i Bergen Ateliergruppe (BAG). Lorenzen har deltatt ved en rekke separat- og gruppeutstillinger i inn- og utland (Bergen, Oslo, Haugesund, New York City, Tallinn, Island med flere). Denne våren deltar hun på en gruppeutstilling ved S15 i Hannover, Tyskland, skal representere Norge ved grafikktriennalen «Neighbours» i Juväskylä i Finland, sammen med blant andre Pushwagner, og reiser på 3 måneders residency til Cape Town i Sør-Afrika.


Velkommen til utstillingsåpning fredag 4. mai kl. 18.00.

Legg til ekstern kalender…