Stein Torleif Bjella. Support: Jens Carelius og Arild Hammerø

[Bilde]

Stein Torleif Bjella har de siste årene fornyet visesjangeren, og skrevet sangtekster som utleverer den norske ryggraden på en modig, vakker og stillferdig måte.

Bjella startet som så mange andre aspirerende popstjerner med å spille i band. Etter to kritikerroste album med bandet Tolv Volt, la han banddrømmen på hylla. Men Bjella fortsatte å skrive låter hjemme på gården i Ål. I Oslo satt Dumdum Boys gitarist Kjartan Kristiansen og tenkte på de underlig fengende sangene til mannen fra Hallingdalen. Han ringte Stein Torleif og inviterte ham til Oslo. Resultatet av dette samarbeidet kom i 2009 med albumet “Heidersmenn”, en lavmælt og intens plate.

“Heidersmenn” ble mottatt med ovasjoner i en samlet presse og nominert til to Spellemannspriser. I 2011 kom andrealbumet “Vonde Visu”, hvor sangene fremdeles handlet om små og store menneskeskjebner fanget et sted mellom Beijing, Håp og rurale norske utkantstrøk. Albumet toppet nesten utelukkende alle lister når Årets album skulle kåres, lå 18 uker på VG-lista og med sin opptreden på Julekonserten på Slottet ble Bjella allemannseie.

Jens Carelius og Arild Hammerø, to unge anerkjente norske viseartister, varmer opp til konserten.

Gratis inngang med museumsbillett

Utescenen

Legg til ekstern kalender…