STREAMING OG FREMTIDENS MUSIKKMARKED: en gjennomgang med Erik Brataas fra Phonofile

Mens CD-platen vakler mot stupet, er Norge og Skandinavia fremst i verden på streaming. Er det grunn til pessimisme eller optimisme?

Velkommen til en gjennomgang av et digitalt musikkmarkedet under stadig utvikling og forandring. Erik Brataas vil gjøre rede for hvilke trender som finnes i dag, og hva kan vi fastslå om veien videre.

- Hvordan utarter pengeflyten seg i en digital musikkøkonomi?

- Vil streaming bli fremtidens eneste digitale forbrukstendens?
- Kan man tjene penger på streaming uten å være blant verdens største artister/labler?
- Hva med inntjening og viktige musikksteder som YouTube og Soundcloud?
- Hva generer oppmerksomhet rundt en digital release?
- Hvilke muligheter og utfordringer følger med å gi ut musikken sin selv?

Det finnes mange halvsannheter, kontroverser og spekulasjoner rundt denne tematikken. Derfor har vi satt av litt ekstra tid til spørsmål og debatt denne gangen. Vi sees!


Erik Brataas har vært daglig leder av den digitale musikkleverandørstjenesten Phonofile siden selskapet ble etablert i 1999. Han har bakgrunn som salgsleder for Musikkoperatørene, er medeier i plateselskapet Farmen, og drev platebutikk i de gode gamle dager. Brataas sitter i styret til Merlin, en internasjonal organisasjon som samler verdens uavhengige plateselskaper.


Musikkforum er Norsk Komponistforening og NOPAs felles faglige forum med målsetting om å skape større bevissthet og engasjement rundt komposisjon og beslektede temaer innenfor musikk. Musikkforum er gratis og åpent for interesserte.

Legg til ekstern kalender…