CHRISTIAN SKIPPERUD – "When she said jump, he said WTF?"


[Bilde]


Hole Artcenter presenterer:


Christian Skipperud


“When she said jump, he said WTF?”


19. mai – 17. juni 2012

VERNISSAGE lørdag 19. mai kl. 14 – 17:00


Håndkolorerte silketrykk / maleri

Christian L. Skipperud (f. 1974) er utdannet ved London College of Printing og Camberwell College of Arts. Han har jobbet med kunstprosjekter siden 2003 og hatt en rekke utstillinger nasjonalt og internasjonalt. Hans seneste utstilling var i Monaco.


Skipperud har dykket inn i sin oldefars gamle fotoalbum, med motiver av familie og ukjente, fra tidsrommet 1900 – 1950. Livet er kort sier Skipperud – og når tiden din er over, blir man som regel glemt. I hvert fall etter et par generasjoner. Det var disse, litt vemodige følelsene, han kjente på da han begynte å arbeide med dette bildematerialet.

I tidligere utstillinger har Skipperud satt søkelys på det kvinnelig og mystiske ikonet.
Nå er det mannen og det maskuline som blir gransket nøyere.
Var mannen litt barskere før? Når forsvant det tøffe, maskuline bildet som kjennetegnet mannen med stor M? Var det på 70 – 80 tallet? Et sted mellom discoens inntog og vår nifse flørt med pastellfargede joggedresser? Savner vi ham? Var det bedre før? Hvorfor elsker vi Mad Men?


Skipperud har jobbet med røffere teknikker på disse nye verkene bl.a. for å tilstrebe et mer maskulint uttrykk. Samtidig har han benyttet lysere fargetoner og et noe naivt malerisk formspråk som kontrast for å skape en balanse av fortid og nåtid.

Han lager aldri to helt like bilder, men gjerne 2 til 4 varianter av samme motiv.
Skipperud favner både nåtid og fortid med sine håndkolorerte silketrykk, med mange motiver fra under og etter krigstiden.


Hole Artcenter viser 25 arbeider av Christian L. Skipperud i forskjellig format.


Priser fra 3 500,- til 30.000,-


Ved interresse, kontakt: Elenor Martinsen Mob. 92 888 150 epost



Åpningstider: torsd. – søn. 12 – 17:00 & etter avtale.



[Bilde]
[Bilde]
[Bilde]
l

Legg til ekstern kalender…