CORPUS - en utstilling om kropp !

[Bilde]

Ayling Pizarro, Mariano Pignatiello og Jeanne-Sopie Aas med henholdsvis keramikk, maleri og blyglassmaleri i spennende utfoldelse nå i juni!

Om utstillingen skriver kunstnerene følgende:
“Verden oppfattes gjennom en rekke krypterte meldinger (elektriske impulser) som blir sendt til hjernen via sanseorganene. Man anslår at 80% av informasjonen som når hjernen er sanseinntrykk fra øynene. Når vi billedmessig representerer kroppen er det fordi vi refererer til oss selv, vår art, skjørheten i øyeblikket hvor vi befinner oss på jorden, når kroppen felles av tyngdekraften, gjør den tung og rotfester den til jorden. Vi visualiserer kroppen fordi når vi betrakter oss selv er det kroppen vi ser.

Menneskekroppen inneholder mer enn 650 individuelle muskler festet til skjelettet, noe som gir det nødvendige støtet til bevegelsen. En maskin laget for å leve, å være følsom overfor sine omgivelser, å være oppmerksom på sin egen eksistens. Huden utgjør den størst overflaten i menneskekroppen og er den tyngste av kroppens bestanddeler. Kroppen er symbol på seg selv. De første kunstnerne malte menneskekropper som jakter dyr, og håndflater som for alltid støtter seg på huleveggene.

Hjernen er det organet i kroppen som er mest sensitiv for oksygenmangel. Hjernecellene lider permanent skade hvis blodstrømmen som gir de næring, stopper i mer enn 2 minutter. Alt er handling, anstrengelsene for å holde seg i live, et pumpende hjerte, lungene som sveller seg opp, neglene som vokser…. og som fortsetter å forandre seg selv etter døden. Hypothalamus regulerer mange kroppslige funksjoner. Dets funksjon er å integrere og sørge for adekvate svar på stimuli. Den regulerer sult, tørst, drømmer og søvnmangel.

En hyllest til kroppen, til kroppens arbeid som utgjør livets ekstistens, dets hud, muskler, ben og hjerne fylt av ideer, drømmer, minner og monstre. Den befruktede eggcellen deler seg i stadig større hastighet og utikler seg til et foster. Livet er ideen, den levende kroppen er dets sensible synliggjøring. Farger, linjer og volum som maner den fram. De sier at Gud skapte mennesket av leire. Han behøvde materien, ideen alene var ikke tilstrekkelig."

Ayling Pizarro – Keramikk – www.aylingpizarro.net ,

Mariano Pignatiello – Maleri – www.marianopignatiello.com ,

Jeanne-Sophie Aas (Neoyookai) – Blyglass maleri – www.neoyookai.com

Velkommen til vernissage lørdag 16.6 kl. 15.00

Åpningstider ellers: Onsdag til Søndag 13.00 til 17.00

Utstillingen varer til fredag 29.6

Velkommen til S9 Galleri Sverdrups gate 9A, www.sverdrupsgate9.no

Legg til ekstern kalender…