Verk Produksjoner (Norge) Build Me a Mountain! | BIT Teatergarasjen

[Bilde]Hvordan forholder vi oss til vår egen tid? Hvordan leve når alle illusjoner er borte? Med Build Me a Mountain! følger Verk produksjoner opp med enda en forestilling om menneskets opprør mot Gud, i kampen om å definere sin egen virkelighet – på flere vis en fortsettelse av Det eviga leendet, som vant Heddaprisen for årets forestilling i 2010.

Build Me a Mountain! er historien om flyktningen Brecht og møtet med hans reddende engel, den finske dramatikeren og finanskvinnen Hella Wuoliioki. Sommeren 1940 hjelper hun ham over fra Sverige til sitt gods i Marlebäck, Finland. Sammen skriver de skuespillet om Puntila, tyrannen som er snill som et lam når han er full. De diskuterer verdens- freden, forteller historier til hverandre og bygger seg «et fjell av drømmer» i avstand til krigen.

Opprinnelig var Brechts kone, hans to barn og to elskerinner med på oppholdet, men i Verk produksjoners tolkning bringes også flere karakterer fra Mummidalen inn, og selvsagt selvpisking i saunaen, i en genial bruk av Brechts egne teatervåpen, så som underliggjøringseffekten, rettet mot ham selv. I en blanding av nærstuderte dagbøker, brev, historier og skuespill, av dokumentarisk materiale og fiksjonsscener, løfter Verk et historisk møte inn i nåtiden med et friskt blikk både på Brecht, hans kvinner, sosialismen og krigen.

“Verk balanserer her humor med alvor, samt virkelighet med fiksjon, på forbilledlig vis”
– Dagsavisen

“Det er ”savage beauty”; drømmeaktig, dramatisk, episk”
– scenekunst.no

“Build Me a Mountain er en kalddusj for salongfilantropen i oss: Våkn opp! Det ulmer fortsatt i Europa”
– Morgenbladet

Regi: Fredrik Hannestad Skuespillere: Saila Hyttinen, Håkon Vassvik, Anders Mossling Musikk/lyd: Per Platou Lys: Tilo Hahn Scenografi: Signe Becker Tekst: Daniel Wedel og Verk Produksjoner Tekstdramaturgi: Verk produksjoner og Daniel Wedel

Co-produksjon: Black Box Teater og Baltic Circle Helsinki. Produsent: Verk Produksjoner Støttet av: Norsk Kulturråd, Alfred Kordelinin Fonden i Finland.

verkproduksjoner.no

Legg til ekstern kalender…