Reunion2012

Hva skjer når sjakkspillere får fremføre musikk? Hvordan lyder sjakk matt?

Nettsiden for prosjektet: www.notam02.no/web/reunion2…

Sted: Universitetsbiblioteket, Blindern

Datoer:

Åpningskonsert: 7. september 14.30
Installasjon: 7. september – 14. september
Avslutningskonsert: 14. september

Musikere:

Maja Ratkje og Lasse Marhaig (14. september).
Guttorm Andreasen, Peter Edwards, Asbjørn Blokkum Flø, Ulf Holbrook, Jonas Bartsen Johnsen, Erik Strutz, Eskil Muan Sæther og Anders Tveit (7. september).

Sjakkspillere:

Hans Olav Lahlum mot Arne Danielsen (7. september)
Simen Agdestein mot Aryan Tari (14. september)

I forbindelse med Ultimafestivalen 2012 presenterer NOTAM og SkRR i samarbeid med Ultima og Norges sjakkforbund Reunion2012 – et verk for elektronisk modifisert sjakkbrett, sjakkspillere, elektroniske instrumenter og visuelle effekter.
Verket tar utgangpunkt i John Cages Reunion fra 1968. Tanken bak Reunion var å gjenspeile sjakkpartiets fremdrift og dynamikk gjennom lyd. Ideen ble realisert gjennom å bygge et sjakkbrett utstyrt med sensorer som kunne registrere bevegelsene på brettet, og som videre ga utslag i ulike lydlige resultater.

Under Ultimafestivalen i september 2012 skal Reunion gjenoppstå som en teknologisk oppdatert versjon av Cages verk, med nyere kunstneriske uttrykk og moderne teknologi som sørger for en høyere grad av interaksjon mellom bevegelse og lyd.

Reunion2012 skal ved to anledninger fremføres i konsertform i Universitetsbiblioteket på Blindern. Besetningen består av to sjakkspillere og et antall musikere som hver for seg styrer ulike elektroniske lydkilder. Bevegelsene på sjakkbrettet vil være avgjørende for hvilke av lydene som skal fremkomme for publikum til enhver tid, slik at sjakkspillerne kan sies å ha rollene som verkets dirigenter. Under resten av festivalen vil Reunion2012 være tilgjengelig som installasjon, der publikum selv vil kunne delta i utformingen av musikken gjennom å spille sjakk.

Legg til ekstern kalender…