Meta.Morf 2012: "A MATTER Of FEELING" II

[Bilde]
(Foto: Monica A. Svorstøl)
På Gråmølna vil det blant annet være mulig å oppleve Philip Beesleys interaktive sensorbaserte «skog», EPIPHYTE GROVE (2011/12) (The Hylozoic Ground).

I kunstutstillingene under Meta.Morf 2012 presenteres et mangfold av kunstneriske tilnærminger til utvikling og bruk av ‘smarte’ materialer som oppfører seg som levende systemer, som kan forandre seg og tilpasse seg.

I ‘’The Hylozoic Ground’’ har Beesley skapt en serie med magiske organiske omgivelser som ’puster og lever’ rundt publikum. Ved hjelp av nestegenerasjons kunstig intelligens, syntetisk biologi og interaktiv teknologi har den canadiske kunstneren utviklet en installasjon som kan ’føle’ og ’bry seg’ – som fremmer undring ved grensen mellom det naturlige og det kunstige.*
Ralf Baecker [DE] | Philip Beesley [CA] | Xandra Van Der Eijk [NL] | Antony Hall [UK] | Kianoosh Motallebi [UK]


Meta.Morf 2012 er en kunstbiennale som ønsker å skape en debatt rundt teknologi – og samfunnsutvikling, og henvender seg til alle som har sansen for grenselandet mellom forskning og kunstpraksis.


Philip Beesley arbeider med et viktig forskningsfelt innenfor dagens arkitektur, mote og kunst. Biennalen gir også et innblikk i hvordan kunstnere ser på teknologiens og materialers performative karakter, som hevder at teknologi og ikke-levende
materie ikke er «død materie», men aktive agenter som former våre liv – på godt og vondt.


Meta.Morf 2012 setter fokus på kunstneren, som formidler og tolker av ny vitenskap og forskning, spiller en viktig rolle for samfunnets evne til innsyn og debatt rundt nytten av bla. bioteknologi, nanoteknologi, nevroteknologi og nye kommunikasjons- og datateknologier.


[Bilde]
Stelarc/Prosthetic Head (2003)

Årets omfattende biennaleprogram vil fylle en hel måned med kunstutstillinger, konferanser, konserter, workshops, teater og filmvisninger fordelt på flere arenaer og scener. Med 60 internasjonalt anerkjente samtidskunstnere, arkitekter, designere, musikere, forfattere og forskere fra 20 nasjoner.

[Bilde]
Ralf Baecker/Irrationa Computing (2011)

Meta.Morf er initiert og produsert av TEKS – Trondheim Elektroniske Kunstsenter.

Kurator for Meta.Morf 2012 er Alex Adriaansens, direktør ved V2_ Center for Art and Media, Rotterdam og Espen Gangvik, direktør ved Trondheim Senter for Elektronisk Kunst (TEKS).
[Bilde]

Legg til ekstern kalender…