KAMBODSJA + FIGHT! I BERGEN @ Speilsalen

I regi av ASF SUB. Som en del av Helhus på Kvarteret.

Kambodsja fra Sande har delt øvingslokale med Plumbo og er levende bevis på at bygdedyret er langt hesligere enn det byfolk tror. Etter å ha slitt ned instrumenter og ødelagt opptaksutstyr for mer enn de noen gang vil klare å tjene, er Kambodsja klare for å slippe sin tredje fullengder “Year One”.

Year One er innspilt, produsert og utgitt av bandet selv og er bygget på gammel analog teknikk. Bandet har blitt dystrere siden sist, men samtidig h
ar de aldri vært lettere å like. Fremdeles frenetisk og hardt, tidvis seigt som maltekstrakt og med en melodisk kompetanse få forunt er de aldri blitt noen sinke i trafikken.

Kambodsja har gjennom årene blitt berykta i Oslos undergrunnsmiljø: Da bandet skulle spille en festivaljobb og vokalisten ikke var å spore opp, fant bandet seg ved et veiskille. Bassist Jørgen Thorbjørnsen tok motvillig på seg rollen som reserve-vræler uten å kunne en eneste tekst. I frykt for at ikke munnen til denne hyperaktive karen skulle være i nærheten av mikrofonen et nanosekund, valgte de to andre i bandet å teipe en Shure SM-58 i fjeset hans. Noe som vakte stor oppmerksomhet og glede hos publikum. Når bandet etterpå rappa øl fra de fleste andre band backstage var inntrykket satt.

Skrur vi tiden tilbake til 2005-debuten “Are Your Feelings Easily Hurt”, hører vi et band som strømmer over av kreativitet og inspirasjon fra band som Converge, Refused, Dillinger Escape Plan og ikke minst lokale helter som JR Ewing og Kaospilot. På By:larm i 2008 ble de utpekt som et av bandene “bransjefolka” gledet seg mest til å se. Men etter en forrykende konsert på John Dee til ternigkast 5 i Dagbladet og noen sporadiske konserter rundt i Norge ble det plutselig stille. Og ingen har hørt fra dem siden.

Før nå! Nesten 5 år etter “Marionette You Are Mine” er Kambodsja klar med “YEAR ONE”. En skive der Kambodsja har startet på nytt og lar nesten ti år med lovnader og potensiale bli samlet i en kraftpakke av desperat, intrikat og sjangeroverskridende mix av støyrock, matterock og hardcore!

Support: La deg bli slått i trynet av Bergens-nykommerne FIGHT!

Fight!; Det siste tilskuddet på Loyal Blood Familietreet av hardtslående pønkråkk orkester. Bandet ble startet av Esteban Munoz (gitar) og Remi Arefjord (bass) en gang i 2011 som en reaksjon på at de ikke fikk turnere så mye som de kanskje skulle ønske seg med sitt band “Social Suicide”. Remi Semshaug Langseth som er ex. vokalist i nylig oppløste: “Like Rats From A Sinking Ship” fra Tromsø/Trondheim, ble kontaktet for skrikejobben og de spillekåte Of Grace And Hatred gutta (Mathias Simonsen, Henrik Kilvær) fylte inn på resterende trommer og gitar. Øs pøs pønkrock sier det når gutta setter igang.

Første smakebit ut fra leirskolen er singelen; “Adapt or Die” ute digitalt på "Loyal Blood Records 3.august 2012

FIGHT! består av medlemmer fra band som Social Suicide, Of Grace And Hatred, Like Rats From A Sinking Ship og Jeroan Drive." (Loyal Blood Records)

Legg til ekstern kalender…