Luke George (Australia) NOW NOW NOW | Oktoberdans 2012

NORGESPREMIÉRE

“Luke George, Kristy Ayre and Timothy Harvey were outstanding. I cannot even begin to describe this show. It was outrageous, absurd, hilarious, fun, brilliant”

– Timothy Harvey, Dance Informa

Folk vil gjerne leve i øyeblikket, men med et slikt forsett beveger man seg lenger og lenger bort fra det. Dette paradokset i livet har sin parallell i tilstedeværelsen på scenen, som skjer her og nå, mellom utøver og publikum, men som oftest høyst konstruert. Utøverne i NOW NOW NOW er ikke karakterer som representerer en større menneskehet eller et samfunn. De er seg selv og spør helt enkelt: Kan vi være i øyeblikket?

Tre utøvere forsøker å være fysisk og mentalt til stede i øyeblikket og lykkes ved hjelp av ren tilstede værelse og bevegelse på scenen, stemmebruk, enkle kostymeskift og en TV. Virkningen av disse gjentatte inngangene i øyeblikket er økt over- veldelse og glede. Ved å frata publikum en historie, en mening og forventning, åpnes det opp for en gylden form for frigjørelse. NOW NOW NOW er blitt kalt en dadaiastisk post-postmoderne danseforestilling. Den slår deg som et lyn i sin stillferdighet; den tar med letthet din fulle oppmerksomhet. Den får deg til å le samtidig som den på magisk vis skaper en generøsitet og en gjensidig tillit som lyser av ekthet.

Luke George er en Melbournebasert dansekunstner fra Tasmania. Hans praksis som danser, koreograf, pedagog og kurator har tatt ham gjennom hele Australia, Europa, Asia og Nord-Amerika. Han har danset med Phillip Adams BalletLab, Jo Lloyd og Gideon Obarzanek/Chunky Move, Miguel Gutierrez, Stephanie Lake, Frances d’Ath, Shelley Lasica, Jerril Rechter, ITOH Kim og Deborah Hay. Koreo- grafiske høydepunkter inkluderer NOW NOW NOW, LIFESIZE og HOME. I vinter mottok kompaniet en av Australias gjeveste priser, i form av en Green Room Award-nominasjon for beste danse-ensemble (for NOW NOW NOW) og Luke George i kategorien Best Male Dancer.

Spilles kl 21:00 begge dager og i tillegg kl 15:00 den 27. oktober.


Choreographer: Luke George

Performers: Kristy Ayre, Timothy Harvey, Luke George

Lighting & Set Design: Benjamin Cisterne

Producer: Alison Halit

Dramaturg: Martyn Coutts

Costumes: Ede Strong and the Cast

NOW NOW NOW was originally commissioned by Lucy Guerin Inc. (LGI), developed through a LGI studio residence, and enjoyed its premiere at Dancehouse (Melbourne) in 2010. The project has been supported by The Keir Foundation, The Besen Family Foundation, and the Australian

Government through the Australian Council for the Arts, its funding and advisory body.

lukegeorge.net

Legg til ekstern kalender…