Brasiliansk Filmaften: City of God

[Bilde]
Brasiliansk Filmaften er tilbake for å vise store kinosuksesser fra Brasil til filminteresserte, gjennom 6 visninger fra november til mai i Oslo.

Heia Brasil står bak prosjektet som har som mål å formidle brasiliansk kultur og historie gjennom film, og fremme interaksjon mellom brasilianere og nordmenn. Første visning i sesongen skjer kl. 17.30, 12. november i Integrerings- og mangfoldsdirektoratets auditorium i Tollbugata 20 i Oslo. Vi viser filmen City of God som feirer 10-års jubileum.

City og God viser Brasils sosiale apartheid, og regissør Fernando Meirelles har laget en heftig fornyelse av gangsterfilmen og en opprivende, sosial skildring i ett.

Historien fortelles av Raketten, en ung mann fra den lovløse slummen med det ironiske navnet City of God. Hans mål er å bli pressefotograf og debutere seksuelt. Handlingen starter på 60-tallet, da brasilianske myndigheter besluttet å fjerne elendigheten fra turistenes synsfelt og bygde opp en liten by for fattigfolk på betryggende avstand til sentrum av Rio de Janeiro.

Energien freser fra første bilde. Med vidåpne øyne suges du inn i et knalltøft univers – der barn dreper barn og kokain representerer framtida. Etter to intense timer vil du ut av salen, nummen, forvirret og full av inntrykk. Fernando Meirelles har klart å forene en populærkulturell reise fra 60- og 70-tallet med dypt alvor, humor og action.

Gratis inngang
IMDis auditorium ligger sentralt i Tollbugata 20, og har plass til 70 personer. Bygningen har strenge sikkerhetsrutiner og adgangen vil være kontrollert. Arrangementet er gratis, men kun åpent for registrerte lesere og fans (Like) av Heia Brasil! og Preto no Brancos Facebooksider. De som ønsker å være med på visningen kan melde sin interesse via denne lenken (ikke påkrevd). Følg med på Facebook-sidene for mer informasjon.

Legg til ekstern kalender…
#Film