Alog + Sidne Lidén / Haco / Nils Økland / Helge Sten

Action Jazz er en nystartet konsertserie for eksperimentell musikk på Bergen Kjøtt og presenterer i samarbeid med Ny Musikk Bergen noen av de mest spennende aktørene innen eksperimentell, elektronisk musikk fra Kobe (Japan), Bergen, Bodø, Oslo og Haugesund!

Forvent deg post-punk, elektroakustikk og feleimprovisasjoner.


Alog har siden 1997 vært et av de bandene som har definert soundet til Rune Grammofon, og mottok spellemannsprisen i klassen Elektronika i 2006 for ‘Miniatures’. Japanske Haco er en vokalist og komponist som har utviklet en utøverstil basert på prinsipper fra post-punk, elektroakustikk, avant-garde, improvisasjon og post-rock.

Signe Lidén (1981) er en norsk kunstner bosatt i Bergen. Hennes lydinstallasjoner og improviserte opptredener bruker lyd på både en estetisk og vitenskapelig måte, som kombinerer bruk av hjemmelagede elektromagnetiske mottakere, analoge og modifiserte elektronikk-og databaserte grensesnitt på ulike måter.

Haco er komponist, vokalist, elektroakustisk utøver, lydkunstner, og en av grunnleggerne av After Dinner (1981-1991) og Hoahio. Hun har skapt en rekke innspillinger både som produsent og tekniker basert i Kobe. I hennes live-opptredener, bruker hun stemmen og selvprogrammert elektronikk som en organisk metode, ledsaget av videobilder spilt inn og redigert med Mariko Tajiri. Med en unik følsomhet, har Haco utviklet sin egen sjanger av musikk basert på prinsippene om post-punk, elektroakustikk, avant-garde, improvisasjon, post-rock, miljø lyd og teknologi. I 2005 ble hennes CD “Stereo Bugscope 00” premiert i den “digital musikk”-kategorien i Prix Ars Electronica i Østerrike. Hennes siste vokal-baserte album, “Riska” (2007) og “Forever og Ever” (2011) ble utgitt innenlands, og har vært svært kritikerroste internasjonalt. www.hacohaco.net

I tillegg vil vi få to artister til fra Rune Grammofon-selskapets rikholdige artiststall.

Nils Økland har siden midten av 80-tallet vært en brobygger mellom samtidsmusikk, improvisert musikk og folkemusikk, og modernisert hardingfelen som instrument. Han har en lang rekke utgivelser bak seg, bl.a. med den legendariske bassisten Bjørnar Andresen, soloutgivelser, og som bandleder. Økland vil spille et solosett denne kvelden, og i tillegg vil vi få høre ham i duo med Helge Sten for første gang.

Helge Sten, også kjent som Deathprod,har vært en av pionérene innen eksperimentell elektronisk musikk i Norge siden 90-tallet. Han er medlem av Supersilent, har prudusert og jobbet med Motorpsycho, og samarbeidet med Biosphere om utgivelsen Nordheim Transformed.

Velkommen!

CC 100,- og gratis for medlemmer av Ny Musikk Bergen

Legg til ekstern kalender…