Brasiliansk Filmaften: Lula, the son of Brazil


Brasiliansk Filmaften kommer med en julegave til alle som er glad i Brasil. Desember visningen dreier seg om en av de viktigste personligheter i vårt århundre, Lula. Filmen Lula, the son of Brazil viser livet til Luís Inácio Lula da Silva, en gutt fra fattige kår i delstasten Pernambuco som mot alle odds klarte å lede verdens 5. største land til en ledende posisjon i verden. Visningen skjer kl. 17.30, 10. desember i Integrerings- og mangfoldsdirektoratets auditorium i Tollbugata 20 i Oslo. Filmen Lula, the son of Brazil har engelske tekster og inngangen er gratis for lesere av Heia Brasil og Preto no Branco.

Sterk historie eller valgpropaganda?
Filmatisering av Lulas liv, viser hans oppvekst som nestyngste barn i en søskenflokk på åtte. Lula og sin familie utvandret til São Paulo hvor det var større muligheter for dem å få arbeid. Denne reisen skjedde på lasteplanet til en lastebil og tok tretten dager. Som 19-årig mistet Lula en finger i en arbeidsulykke mens han arbeidet i en fabrikk som produserte bildeler og på samme tid ble han involvert i fagforeningsarbeid. Filmen viser Lulas vei til gjennom diktaturtid, stiftelsen av Arbeiderpartiet (PT) til hans seier i valg i 2002, etter 3 mislykte forsøk (1989, 1994 og 1998).

Filmen ble den dyreste brasiliansk produksjonen noensinne, men fikk gjennomgå hard kritikk. Filmen som ble lagd i 2009, ble også anklaget for å være en del av valgpropaganda, som året senere skulle gi seier til Dilma Roussef, Lulas etterfølger fra Arbeiderpartiet.

Gratis inngang til våre lesere
IMDis auditorium ligger sentralt i Tollbugata 20, og har plass til 70 personer. Bygningen har strenge sikkerhetsrutiner og adgangen vil være kontrollert. Arrangementet er gratis, men kun åpent for registrerte lesere og fans (Like) av Heia Brasil! og Preto no Brancos Facebooksider. De som ønsker å være med på visningen kan melde sin interesse via denne lenken (ikke påkrevd). Følg med på Facebook-sidene for mer informasjon.

Les mer om prosjektet Brasiliansk Filmaften på Heia Brasil.[Bilde]

Legg til ekstern kalender…
#Film