Boplicity (Jazz på radio)

Også i denne ukes utgave av Boplicity dukker Eric Dolphy opp fordi han tilfeldigvis bidrar på de to klassiske albumene vi setter et skråblikk på denne gangen.

Vi setter Oliver Nelsons “The Blues and The Abstract Truth” litt i samme bås som et av jazz historiens mest selgende plater nemlig Miles Davis’ “Kind of Blue”. Silkemyk jazz-blues som egner seg like godt som bakgrunns musikk som til dybde lytting. Den har i tillegg litt ørlitemer brodd en Miles klassikeren. En av Impulse records’ tidligste utgivelser, med katalog nummer AS 5.
Vi er godt vant med klassiske jazz album, men denne skiva er så spesiell at vi stopper opp og lytter litt ekstra hver gang den spilles. Line Up: Oliver Nelson alt og sax, Freddie Hubbard tp Eric Dolphy alt og fløyte, Bill Evans p, Paul Chambers b, Roy Haynes tr

Nelson må dele oppmerksomhet med trompetisten Booker Little som er en av jazz historiens mange unge døde og således fikk en alt for kort karriere. Hans album "Out Front, er hjørnesteinen i hans diskografi, og en helstøpt klassiker. Utgitt på Candid i 1961, og blant bidragsyterne finner vi bl.a Max Roach, Julian Priester, Ron Carter og som nevnt Eric Dolphy.

Dessuten følger vi opp tradisjonen med M iles Davi and The Modern Jazz Giants magiske versjon av Milt Jacksons “Bags Groove” Innspilt 24 desember 1954 i Harlem New York City. Og vi lurer fortsatt på hva Miles og de andre spiste til julemiddag.

Legg til ekstern kalender…