All Ears Vorspiel i Bergen: Fred Frith/Lasse Marhaug/Robert Piotrowicz

Kom og bli med på All Ears Vorspiel i Bergen!

All Ears er en årlig festival for improvisert musikk, som arrangeres i Oslo. Målet er å presentere improvisert musikk i alle sine former, også omfatter andre medier som video og dans. All Ears er en non-profit festival av musikkentusiaster for musikkentusiaster, organisert av musikerne Guro Moe, Paal Nilssen-Love, og Jon Rune Strøm.

På Bergen Kjøtt presenteres tre solosett av artister plukket fra festivalens program. Kvelden er et samarbeid mellom konsertarrangørene Ny Musikk Bergen og PlayDate.

Fred Frith

Selv om referansepunktet for mange forblir det berømte bandet Henry Cow, som han var med å grunnlegge i 1968, og som brøt opp mer enn 30 år siden, har Fred Frith egentlig aldri stått stille et øyeblikk.
I band som Art Bears, Massacre, Skeleton Crew, Keep the Dog, Tense Serenity, Fred Frith Guitar Quartet, Eye to Ear, og senest Cosa Brava, han har alltid hatt tro mot sine røtter i rock og folkemusikk, mens han har utforsket påvirkninger som spenner fra litterære verk av Eduardo Galeano til kunstinstallasjoner av Cornelia Parker.

Med utgivelsen av Guitar Solos i 1974 markerte han seg som en viktig stemme på den internasjonale impro-scenen. Ikke bare som en anerkjent soloartist, men i selskap med artister som Han Bennink, Chris Cutler, Jean-Pierre Drouet, Evelyn Glennie, Ikue Mori, Louis Sclavis, Stevie Wishart, Wu Fei, Camel Zekri og John Zorn.

Lasse Marhaug

Marhaug har siden starten av 90 tallet markert seg som en av de mest aktive i den mye omtalte norske støyscenen med et hundretalls plateutgivelser og en rekke turnèer bak seg. Han har vært aktiv både som soloartist og med forskjellige prosjekter. Marhaug har også gjort en drøss samarbeidsprosjekter med andre artister. I utlandet kan nevnes Merzbow, Jim O’Rourke, Mads Gustafsson, mens her hjemme har han spilt med bl.a. Paal Nilssen-Love, Nils Henrik Aasheim og Maja Ratkje. Han har jobbet med musikk til dans, video og teater. Han driver plateselskapene Pica Disk og Prisma Records, samt bokforlaget Marhaug Forlag.

Robert Piotrowicz

Piotrowicz har skrevet radio dramaer, lydinstallasjoner og musikk for
teaterproduksjoner, og samarbeider jevnlig med andre kunstnere i
audio-visuelle forestillinger. Som en instrumentalist, fungerer Piotrowicz
hovedsakelig med sit eget oppsett, utviklet rundt
elektrisk gitar og analog modulær synthesizer. Hans musikk har like
mye til felles med moderne elektro-akustiske komposisjoner som lydkunst.
Hans konserter har overstyrte, detaljerte musikalske
former laget med analoge synthesizere og datamaskiner. Han har
utviklet sitt gjenkjennelige lydbilde av intens dynamikk innenfor dramatiske
og balanserte strukturer.

PIotrowicz har gitt ut flere soloalbum, samt samarbeid
med artister som Burkhard Stangl, Anna Zaradny, Jérôme Noetinger,
C. Spencer Yeh og Kevin Drumm. Andre samarbeidspartnere i de siste årene
inkludert Valerio Tricoli, Oren Ambarchi, Martin klapper, Zbigniew
Karkowski, Łukasz Szałankiewicz, Lasse Marhaug, John Hegre, Kasper
Toepltz, Xavier Charles, Tony Buck og andre.

Legg til ekstern kalender…