The War of Perspectives, with israeli ambassador Naim Araidi and Jan Egeland

[Bilde]

Debattanter:

  • Naim Araidi, ambassadør ved den israelske ambassade
  • Jan Egeland, direktør ved Human Rights Watch og gjesteforeleser ved universitetet i Stavanger

Everyone with their little perspective. Perspective shuts out the universe; it keeps the love out.

– Carol, «Taking Woodstock» (2009)

Konflikten mellom Israel og Palestina foregår vel så mye i mediene som på slagmarken. Hver side har sin måte å fremstille seg selv og konflikten på, og blant tilskuerne i resten av verden råder uenigheten. Ulike perspektiver kjemper om definisjonsmakten; vinneren blir opphøyd til Historie.

Et perspektiv gjør Israel til den vestlige verdens utpost; det eneste liberale demokratiet i et hav av arabiske totalitære regimer. Et annet gjør Israel til en utbytter og undertrykker av et uskyldig folk, som med overlegen militærmakt tramper både på palestinerne og Folkeretten. De fleste øvrige perspektiver ligger et sted midt i mellom, men de er vel så varierte og polarisende.

Det Norske Studentersamfunds Kulturutvalg ønsker å adressere og utfordre disse perspektivene, og inviterer derfor til en debatt om Israels selvforståelse. Vi spør: Hvilket selvbilde har Israel? Hvordan forstår de sin rolle i verden generelt og Midtøsten spesielt? Hvordan opplever de verdenssamfunnets reaksjoner på politikken de fører? Hvordan forstår de den konflikten de per i dag befinner seg i?

Ambassadør Naim Araidi ved den israelske ambassaden vil fremlegge sin versjon av Israels selvforståelse, og vil bli imøtegått av synspunktene og erfaringene til Jan Egeland, fredsforsker og nåværende Europa-direktør ved Human Rights Watch.

Møt opp med perspektivene i baklommen, så får dere bestemme dere om dere lar dem ligge igjen på vei ut.

www.facebook.com/events/437…

Legg til ekstern kalender…