Havresekken #21: Majorstuen kirke

Fredag 8. februar starter endelig havreåret! På det musikalske troll i eske-konseptet Havresekkens første stopp i 2013 skal Majorstuen kirke fylles med FJÆRLETT OG STEINTUNG JAZZPOP, DEN RØDE FELA og PIANOKUNST. Tre artister du ikke vet du liker, sanger du ikke har hørt, på et sted du ikke visste du kom til å trives!


ARTIST #70 – FJÆRLETT OG STEINTUNG JAZZPOP

Vi kickstarter det nye året med en av våre mest anerkjente og vitale artister! Med bakgrunn fra en musikerfamilie og doom-metall(!) har denne artisten evne til å bevege seg helt uanstrengt mellom sjangre. Debutalbumet kom i 2004 og da var lommene fulle av jazzrusk. Siden den gang har det blitt fire album og musikken befinner seg nå i grenselandet mellom jazz, pop og kunstrock. I tillegg til å synge og spille et utall av instrumenter og ikke-instrumenter har hun også med seg to andre fantastiske musikere ut på kirkegulvet denne kvelden. Too Good To Be Good!

ARTIST #71 – DEN RØDE FELA

Denne artisten er en av våre mest særpregede felespillere. Med den nordlandske folkemusikken som basis har hun skapt et nyskapende formspråk med innslag av rock, jazz, samtidsmusikk og andre nasjoners folkemusikk. I tillegg til å være soloutøver med seks plater på samvittigheten har hun også samarbeidet med musikere fra andre sjangre. Hennes ekspressive og energiske sceneopptredender har blant gjort henne meget populær i Tyskland, England og Korea. Gjør dere klare for en forundelig ferd!

ARTIST #72 – PIANOKUNST

Denne brasilianske pianisten og cembalisten har blitt omtalt som en kometmusiker innen samtids- og kunstmusikken, og energi og dynamikk står sentralt i musikken hun spiller. Hun er medlem av Ensemble neoN og har også en egen duo. I tillegg opptrer hun ofte både som solist og kammermusiker på festivaler over hele verden, og med ensembler her hjemme som Oslo Sinfonietta og Cikada. På Havresekken får vi derimot høre henne solo på opptil flere sett med tangenter. Eyes Wide Shut!


SERVERING: Vi stiller som vanlig med leskende godsaker og Majorstuen kirke lager suppe og kanskje fastelavensboller? Det blir også finfine havreskjorter og havresekker (les: bærenett) til salgs.

MAJORSTUEN KIRKE ligger midt i Kirkeveien på Majorstua. Ta T-bane eller trikk til Majorstuen og spaser to kvartaler, eller buss 20, 25 eller 46 til Marienlyst. Vi skilter når du nærmer deg så det ikke skal være mulig å gå feil, men her er kart i tilfelle.

Havresekken er støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Oslo Kommune.

Legg til ekstern kalender…