Vardebrenning for et oljefritt Lofoten på St. Hanshaugen

Miljøpartiet De Grønne i Oslo vil lørdag 23. februar tenne varde på toppen av St. Hanshaugen til varsel om farene ved oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

PROGRAM:
16:30: Oppmøte ved tårnhuset på St. Hanshaugen.
17:00: Varden tennes akkompagnert av et par kulturelle innslag.
17:30: Appell fra De Grønnes stortingskandidat i Oslo, Rasmus Hansson.

Det blir fritt fram for folk å grille pølser, marshmallows og andre godsaker på bålet. Arrangør er Miljøpartiet De Grønne på St. Hanshaugen.

Samme dag vil det tennes varder over hele landet, fra Lindesnes i sør til Sør-Varanger i nord. Arrangør er Folkeaksjonen, i samarbeid med Naturvernforbundet og mange flere.

HVORFOR?
Vi vil varsle at det igjen snakkes om å åpne de verdifulle havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet.

Havområdene er hjem til verdens ti største fiskebestander, noen av Europas største fuglefjell og kilometerlange korallrev. Folk, fiskere, forskere og fagdirektorater er enige – her er det for sårbart for oljeutvinning.

I Norge har vi muligheten til å si nei til den grådige jakten etter mer olje og gass. Det er fremtidsrettet å bruke våre kloke hoder og vårt økonomiske handlingsrom på å etablere et bærekraftig næringsliv og alternative energikilder. For hvem skal gå foran og la oljen ligge, dersom ikke Norge gjør det? Oljedebatten handler også om global solidaritet.

De Grønne reagerer, i likhet med Naturvernforbundet, på at regjeringen vil åpne de sårbare områdene ved Jan Mayen og Barentshavet sørøst. Barentshavet og Lofoten er del av det samme økosystemet, og oppvekstområder for de samme fiskeslagene.

Vi må ikke sette kortsiktige næringsinteresser foran hensynet til evigvarende fiskeressurser og klodens fremtid. Bli med og tenn en varde i mørket for en fossilfri fremtid!

Legg til ekstern kalender…