Nesodden jazzklubb presenterer: Mopti

Årets unge jazzmusikere 2012http://underskog.no/image/pending_thumbnail/450183

Harald Lassen – saksofon
Kristoffer Eikrem – trompet
David Aleksander Sjølie – gitar
Christian Meaas Svendsen – bass
Andreas Wildhagen – trommer

Sommeren 2012 vant kvintetten Mopti Jazzintro, og ble dermed kåret til Årets unge jazzmusikere. Juryen sa følgende om Årets unge Jazzmusikere 2012: «Vinneren av Jazzintro 2012 har som ensemble utviklet et tydelig sound. Mopti leverer fra første tone, er overbevisende og med en veldig fin tilstedeværelse på scenen. De har personlige komposisjoner og er sterke individer musikalsk og instrumentalt. Bandet har et tidsriktig uttrykk, er samspilte og organiske. Mopti er på et imponerende høyt nivå og juryen mener de har et flott potensiale.»

Mopti er en moderne jazzkvintett som gjennom fem sterke musikalske stemmer spiller originale komposisjoner med et tidsriktig, tradisjonsbærende, men samtidig innovativt sound. Faste og løse strukturer og akustiske og elektriske teksturer blandes sammen til et utfordrende, dynamisk og innbydende lydbilde.

Harald Lassens saksofoneksplosjoner transformeres raskt til lyriske passasjer, og komplimenteres av trompetist Kristoffer Eikrems delikate og intelligente linjespill. Disse to akkompagneres av gitarist Aleksander Sjølies mangefasetterte og velplasserte lydpallet, og det hele forankres i Andreas Wildhagens hardtswingende og fleksible trommespill samt solide bånnfrekvenser fra bassist Christian Meaas Svendsen.

Velarrangerte komposisjoner og ulike improvisatoriske konsepter danner utgangspunktet for bandets vektlegging av samspill og improvisasjon, og gjør at Mopti hele tiden balanserer i skjæringspunktet mellom det kjente og det ukjente.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…