DIAMOND CLUB PRESENTERER: iampsyencefiction + Morten Lohne

iampsyencefiction:

Fra å være en ensom trubadur på Oslos indiescene har Aleksander Johansen fra Gravdal i Lofoten utvidet iampsyencefiction til å bli et av hovedstadens mest spennende musikerkollektiv. Prosjektet fikk sitt første utløp i kassetten “Don’t Stall” som han slapp på Siste Sukk i i juli i fjor, han ble kåret til ukas urørt og rakk å få stemplet utgivelsen som en av årets fem beste da musikkbloggen Nymusikkhverdag oppsummerte musikkåret 2012. Det er fra denne utgivelsen at “Beware as it evolves on you”, som nå slippes som singel, har sitt opprinnelige opphav.

2013-varianten av iampsyencefiction fremstår i første omgang mer dynamisk. Med seg i besetningen har øyværingen røvet med seg Dråpe-trommis Eirik Kirkemyr, artisten Therese Aune, tidligere Lama-general Nils Martin Larsen, Svart Masse-gitarist Lars Petter Karlsen, Fredrik Karlsen og Toril Hjorthol. I lydlandskaper som best kan sammenlignes med The National a’la “Alligator”, Kurt Viles “Childish Prodigy” eller Red House Painters “Songs for a blue guitar” forsyner bandet tomrom i stille sinn med historier fulle av nostalgisk dagdrømmeri og Peter Pan-komplekser.

Ryktene sier at iampsyencefiction har ny plate på gang. Dette er et prosjekt som er i konstant bevegelse og et navn som vil fortsette å finnes i Oslos bybilde ut over sommeren og høsten.

soundcloud.com/diamond-club…
___________________________________________________________

Morten Lohne:

I 2010 tok soverommet til Morten Lohne steget fra kun å være nok en ung mann fra Stavanger sitt soverom, til å bli arnested for et elektronisk klangunivers bygget på søken etter det varme, organiske og det henrivende. Armert med en datamaskin, tangenter og mykvaresynth, og en klokkeklar stemme av sår flanell, fører Lohne en melodisk indiekrig mot nyanseløs elektronika. Det låter som James Blake, Mew, Bon Iver og Sigur Rós på nachspiel i hagen til Death Cab For Cutie. Lohnes univers har etter hvert transcendert soverommets fire vegger, og den lovende, unge produsenten har det siste året opptrådt som soloartist regelmessig, og blitt spilt på P3.

soundcloud.com/diamond-club…

Kl: 21.00
GRATIS INNGANG
DJS: BROEDRENEDAL

Legg til ekstern kalender…