Robert Jürjendal kvartett + Huntsville

Konserten er en del av Serendip – Musikkhøgskolens jazzfestival 12-13. april.

Medvirkende:

Robert Jürjendal kvartett:
Robert Jürjendal – gitar
Håkon Aase – fiolin
Espen Wensaas – gitar og mandolin
Masaki Kai – bass

Huntsville:
Ivar Grydeland
Tonny Kluften
Ingar Zach

Omtale:

Robert Jürjendal kvartett:
Den estiske gitaristen Robert Jürjendal har siden 1980-tallet utforsket grenselandet mellom klassisk-, jazz-, estisk folkemusikk og elektronisk musikk.

Han har medvirket på over 30 plateutgivelser, komponert musikk for festivaler, film og tv og for egne ensembler. Han har ledet og medvirket i en rekke forskjellige gitarensembler etter at han i 1992 deltok på Robert Fripps (King Crimson) ”Guitar Craft Course” i Tyskland.

I forkant av Serendip gjester Jürjendal NMH, hvor han blant annet vil jobbe med et nytt sammensatt band bestående av Håkon Aase – fiolin, Espen Wensaas – gitar og mandolin og Masaki Kai – bass i tillegg til Robert Jürjendal selv på gitar.

Huntsville:
Huntsville hører ikke ut som noe annet. Mange har prøvd å kategorisere de, som f eks “Yoga Country” eller “Abstrakt Droneamericana,” men først og fremst høres Huntsville ut som seg selv. Bestående av Ivar Grydeland (gitar, banjo, pedal steel etc), Tonny Kluften (bass etc), Ingar Zach (percussion, dronebokser, tablamaskin etc) improviserer denne trioen frem sine særegne uttrykk, og dette har resultert i samarbeid med blant annet Wilcos’ Nels Cline og Glenn Koche, Thurston Moore, Sidsel Endresen og Hanne Hukkelberg. Ikke gå glipp av dette fantastiske bandet! (tekst: thecrossroadclub.no)

Huntsville, new album September 2013 from Huntsville on Vimeo.

Underskog har skrevet om lenker/embeds i denne teksten til å bruke TLS/SSL. Det er ikke garantert å fungere. Les mer her.

Legg til ekstern kalender…