Boktorsdag med Frode Grytten

Frode Grytten er en kritikerrost og populær forfatter, som gjennom et langt og produktivt forfatterskap har skrevet romaner, novellesamlinger og essays. I 1999 vant han Brageprisen for Bikubesong, en kollektivroman som senere er blitt teaterstykke. Det gikk for fulle hus på Det Norske Teater i 2003. I april 2013 er det nypremiere på stykket, ti år etter suksessen.

Når Grytten kommer til BokCaféen skal kvelden dreie seg om musikken i litteraturen og hvordan Grytten bruker pop- og rockmusikk i sitt forfatterskap. Romanen Bikubesong og novellesamlingen Popsongar er fylt av musikkreferanser og viser hvordan vanlige menneskers liv formes av musikk og populærkultur.

Eg kan kjenne meg så ulykkelig og nedfor som det går an å kjenne seg, men når eg speler bestemte plater, er det som eg langsamt blir løfta opp frå golvet og stig mot taket. Musikk er ein måte å puste på (Bikubesong)

Dette blir en kveld fylt av musikkreferanser, litteratur og muligens også litt av Gryttens egne favoritter på vinyl. Grytten forteller i tillegg om hans kommende roman, så dette er en kveld du ikke vil gå glipp av!

Legg til ekstern kalender…