Superdager i BokCaféen!

Vi i BokCaféen viser frem det vi kan best: Musikk og forfatteraften! Du får det beste av våre arrangementer samlet på to dager.

Torsdag:
BokTorsdag med Frode Grytten – 19.00
Konsert med Maja Svisdal – 21.00
Jazz-Jam – 22.00

Lørdag:
Konsert med Bård Watn – 20.00
Konsert med Prosjekt MD (tidligere kjent som Retrogroove) – 21.00

Gå rett fra forfatterbesøk av Frode Grytten til stemningsfull konsert med Maja Svisdal.
Og lørdagen får du med deg Bård Watn i Biblioteket før Prosjekt MD spiller i BokCaféen.

Ja, for så intenst blir det, at du trenger en hviledag i mellom!

I BokCaféen har alltid alle arrangementer gratis inngang, selvsagt gjelder dette også under superdagene.


Frode Grytten – torsdag kl 20
Frode Grytten er en kritikerrost og populær forfatter, som gjennom et langt og produktivt forfatterskap har skrevet romaner, novellesamlinger og essays. I 1999 vant han Brageprisen for Bikubesong, en kollektivroman som senere er blitt teaterstykke. Det gikk for fulle hus på Det Norske Teater i 2003. I april 2013 er det nypremiere på stykket, ti år etter suksessen.

Når Grytten kommer til BokCaféen skal kvelden dreie seg om musikken i litteraturen og hvordan Grytten bruker pop- og rockmusikk i sitt forfatterskap. Romanen Bikubesong og novellesamlingen Popsongar er fylt av musikkreferanser og viser hvordan vanlige menneskers liv formes av musikk og populærkultur.

«Musikk er ein måte å puste på», står det i Bikubesong
Eg kan kjenne meg så ulykkelig og nedfor som det går an å kjenne seg, men når eg speler bestemte plater, er det som eg langsamt blir løfta opp frå golvet og stig mot taket.

Dette blir en kveld fylt av musikkreferanser, litteratur og muligens også litt av Gryttens egne favoritter på vinyl. Grytten forteller i tillegg om hans kommende roman, så dette er en kveld du ikke vil gå glipp av!


Maja Svisdahl – torsdag kl 21
Maja Svisdahl er alltid på jakt etter den perfekte poplåten. Hun har gjestet scener som bl.a. Rockheim, Byscenen og Dokkhuset, da i soloformat kun med gitar og piano på scenen. Maja beskriver musikken sin som “visesang noir” etter inspirasjon fra filmskaperen David Lynch. Hun er født og oppvokst i Trondheim, men har tidligere bodd i Oslo der hun studerte ved Musikerutdanningen på NISS.
Øivind Aksberg er med på gitar.

www.facebook.com/majasvisdahl


Bård Watn – Lørdag kl 20
Bård Watn er en scenepersonlighet av de sjeldne. Med sin ekstreme tilstedeværelse trollbinder han sitt publikum med sin gitar, loopstation, særegne stemme, og kombinert med sin muntre tone, får han deg til å le, gråte og smile om hverandre. Han berører flere sjangre som soul, pop, jazz og klassisk i sin reise gjennom musikken, og skaper inntrykk som ikke fjerner seg fra hodet med det første.
Bookingansvarlig ved Parkteatret ga Bård følgende lovord:
”Dette er noe av det mest absurde, vakre, morsomme artsy-intelligente og musikalsk nyanserte jeg har sett på lenge. Bård har en stemme og en scenepersonlighet som er helt utenom det vanlige, og har med seg noen korister som treffer rett i tårekanalen […]"

www.bardwatn.com
www.facebook.com/watnmusic


Prosjekt MD – Lørdag kl 21
Prosjekt MD tar utgangspunkt i Miles Davis’ «elektriske» periode (1969-75), der han i tillegg til den opprinnelige kvintettbesetningen involverte el.-gitar og el.-piano, orgel, afrikansk perkusjon og bassklarinett. Prosjekt MD gjenskaper en slik stor besetning og spiller fritt over Miles’
temaer og rytmefigurer, i tillegg til lignende musikk av bl.a. Frank Zappa.
Resultatet blir et groovy fundament med lekne rytmer og melodier på toppen.
Prosjekt MD debuterte på Dattera til Hagen 1. mars 2012.
Besetningen varierer noe fra gang til gang, men bandet er alltid en god blanding av musikere med bakgrunn fra ulike sjangre, og inkluderer blant annet en UiO-professor og studenter fra UiO og NISS. Bandet knytter også til seg ulike gjestesolister til hver konsert.

Legg til ekstern kalender…