17 Mai på Jaeger : Dixon [ Innervisions, Berlin ]


*17 Mai på Jaeger *
Dixon / g-Ha / Olanskii / Celius /Alexander j / Nico Coltsfoot / Miguels Track of the Day /
*
17 mai feirer vi alltid litt ekstra på Jaeger. Huset åpner allerede klokken 12:00 og vi har mye på menyen i år. Mat, selebert besøk, mye god musikk og ikke minst det viktigste av alt, det er 17 mai og slikt skal feires. Samtidig som vi åpner dørene og de første musikktonene spilles opp, fyrer vi i år opp grillen. Det vil bli servert god mat igjennom hele dagen og det er våre gode venner i fra *Den Gode Café
som stiller med mat og kokker.

Flaggende heises land og strand rundt. På Jaeger heiser vi det litt høyere, fordi vi får et storfint besøk i bakgården. Vi bringer inn en av den mest kredible DJen i fra Berlin til Oslo. Han er kjent som labelsjef på det enverdige plateselskapet Innervisions og han har ryet på seg til å foretrekke lange dj sett. Vi snakker her om Stefan Berkhahn mer kjent som Dixon. Fra klokken 12 til 20 styrer herrene i slips, Celius, Alexander, J Miguels Track of the Day og Nico Coltsfoot bakgården. Klokken 20 går Dixon på og han vil serverer et 4 timers DJ sett før husdjene g-Ha og Olanskii avslutter ballet langt ute i de små nattetimer.
**

17 Mai på Jaeger
12:00-03:30
Grensen, 9 Oslo.
www.jaegeroslo.no

**

Dixon [ Innervisions, Berlin ]

Stefan Berkhahn er en ektefødt Østberliner med lang fartstid som DJ i den tyske hovedstaden. Han la opp som ung fotballspiller og friidrettsutdøver etter Berlinmurens fall. Senere begynte han å snurre plater tidlig på 90-tallet og fant fort ut at det var DJ han skulle bruke tiden sin på. I gjennom hele 90-tallet var han resident på flere Berlin klubber og han var kjent for å legge seg på en helt annen linje en alle de andre Berlin DJene. Dixon beveget seg mer inn i house landskapet. Noe som var litt annerledes en resten av scenen i Berlin. Som kjent var det technoen som var selveste muren i byen. Etter mange år som en ”lokal” DJ var det først rundt 2005 at folk utenfor Berlin og Tyskland begynte å legge merke til denne karen. Stefan, Henrik Schwarz, Kristian og Frank i fra Âme startet opp plateselskapet Innervisions i samarbeid med Sonar Kollective. Innervisions utgivelse nummer 2 skal vel være kjent for de fleste, Âme med låta Rej. Den satte store preg på dansegulv verden rundt. Siden den tid har IV gitt ut flere respekterte utgivelser i fra bla. Marcus Worgull, Osunlade, Chateau Flight og Culoe de Song. IV gir kun ut 6 utgivelser i året, grunnen er at Dixon mener det kommer alt for mye ”lik” musikk ut på diverse label. Dixon er en mann med sterke meninger innenfor elektronisk musikk og dj kultur og gir ofte uttrykk for det under intervjuer.
Der hvor denne herremannen skiller seg veldig ut i fra andre djs er at han kun har gitt ut noen edits og remixer på sitt eget selskap og på andre label. Samtidig har hans popularitet og kredibilitet økt de siste årene. Uten å gi ut noen form for sin egen musikk. Kan informere om at han vil gi ut en release dette året på Permantent Vacation. Han har remixet og editert artister som Lykke Li, Ane Brun og Agoria for å nevne noen. Han har 3 miks cder bak seg. Klassikeren Body Language på Get Physical i fra 2007, Temporary Secretary på Innervisions fra 2009 og Live at Robert Johnson Vol 8 i fra 2011. I september vil han spille på Pete Tong sitt radioshow Essential mix på BBC, noe som kanskje var på tide. De siste årene har han alltid ligget på top 10 på RA’s Top 100 DJ poll. Han ble stemt frem til 3 plass i 2012. Noe som viser til at han har en stor fan skare der ute. Han har ryet på seg til å levere lange dj sett, noe han også vil gjøre på Jaeger denne vår kvelden. Et 4 timers djsett fra klokken 20 – 00.
Dixon har egne fester sammen med Âme og resten av Innervisions klanen et par ganger i året på Panorama Bar i Berlin. Som regel i fra søndag til mandag, grunnen er at alle Berlinerne og deres gamle venner er på Panorama Bar og ikke ”alle turistene”. 3 ganger i året på myteomspennende Robert Johnson i Offenbach, Trouw i Amsterdam og ikke minst på Sonar OFF i Barcelona. Dette er Dixon sitt 3 besøk til Oslo, sist var Øya:Natt i 2009 på Sunkissed. Siden den gangen har han blitt en mer travel mann med et større navn. Dette er definitivt en av årets største bookinger på Jaeger. Her er det bare å kaste slipset, heise flagget og brette opp bunaden folkens. Vi sees i bakgården på 17 Mai.
**

Legg til ekstern kalender…