Stian Ådlandsvik & Lutz-Rainer Müller – Silk & Sour

MELK presenterer

Silk & Sour

Stian Ådlandsvik & Lutz-Rainer Müller


Stian Ådlandsvik & Lutz-Rainer Müller – Silk & Sour


Åpning fredag 24. mai kl 19.00


24. mai – 22. juni 2013


MELK har gleden av å presentere utstillingen Silk & Sour av kunstner-duoen Stian Ådlandsvik og Lutz-Rainer Müller.


I Silk & Sour benytter Ådlandsvik og Müller sitt samarbeidsprosjekt og sin egen kropp som utgangspunkt for å bearbeide medier som fotografi, skulptur og abstrakt maleri. Ved bruk av performative prosesser i utførelsen av verkene til utstillingen, reflekterer duoen over seg selv og kunstnerens rolle med innslag av ironi og humor. Arbeidene viser fragmenter av skapelsesprosessen og avslører duoens intrikate samarbeidsånd.


CT-skanninger av radius og ulna bein fra kunstnernes underarmer er forvandlet til salt- og pepper-bøsser i porselen, cocktail drinker til malerier, og formelle dresser er blitt til abstrakte fotografier. I tillegg har galleriets kontorstol blitt bearbeidet. Ved å utstyre den med en kokeplate og koble den til galleridøren, har kunstnerne sikret at galleristen vil få en varm velkomst hver gang besøkende ankommer.


Til tross for at spor av kunstnernes kropp og arbeidsprosesser er tilstede i kunstverkene, er jeget nærmest ekskludert.


Stian Ådlandsvik (f.1981) og Lutz-Rainer Müller (f. 1977) har abridet sammen siden 2006, og begge har sin utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo. Ådlandsvik har ved siden av studert ved Hochschule für Bildende Künste, Hamburg. Müller på Kunstakademiet i Bergen, og Muthesius Kunsthochschule i Kiel. De bor og arbeider i Oslo og Leipzig.


Med utstillingen følger en avis under samme tittel, med et essay skrevet av Jan Freuchen, og vil bli utgitt på åpningskvelden.


MELK er støttet av Kulturrådet og Norsk Fotografisk Fond.

Legg til ekstern kalender…