Matgilde mot hungersnød

[Bilde]

“Vi gjør om mat som skulle blitt kasta til deilig mat, som blir til penger, som går til mat i områder som er ramma av hungersnød”

###

PROGRAM OSLO (12.00-18.00)

  • Stor buffet – spis det du vil, gi det du vil.
  • Konserter (nærmere program kommer)
  • Debatter (nærmere program kommer)
  • Lær om hvordan du kan bidra til å redusere matsvinn
  • Presentasjon av vår “Best-før” undersøkelse.

###

Én milliard mennesker lider i dag av kronisk sult. Samtidig kastes nær halvparten av maten som produseres i verden. Her til lands kaster vi nærmere tusen tonn god mat hver dag. Gjennom prosjektet Matgilde mot Hungersnød setter vi lys på dette triste paradokset og forsøker å bidra til å løse det. Vi tar med dette fatt i to av de største – og uløselig sammenvevde – utfordringene verden står overfor i dag: fattigdom og miljøødeleggelser.

Uka før arrangementet går av stabelen samler vi inn fullt brukbar mat fra utvalgte butikker – mat som ellers ville blitt kastet. Maten fordeles og tilberedes av et nettverk av frivillige kokker som stiller sine private kjøkken og restauranter til disposisjon. Matrettene bringes deretter til festområdet og blir del av en stor buffet. Gjester oppfordres til å donere en pengesum for praktmåltidet de nyter.

Innsamlede penger går til nødhjelp til syriske flyktninger.

###

VÅRE KRAV

Vi stiller to krav i forbindelse med årets aksjon:

1. Samtlige butikker bør opprette faste restehyller der salgbare matvarer utgått på “best før”, eller gode varer som av andre årsaker har tapt kvalitet, blir solgt til nedsatt pris.

2. Mattilsynet bør oppklare forvirringa rundt “best før” og “siste forbruksdag” slik at folk forstår hva de to datomerkingene betyr, og ikke forveksler “best før” med “siste forbruksdag”.

Hvilken butikkjede i Norge vil bli den første til ikke å kaste god mat?

###

Vi støtter Kirkens Nødhjelp sitt arbeid for syriske flyktninger:

“Gjennom våre lokale partnere, vil vi sammen med den gresk-ortodokse kirken inne i Syria hjelpe både internflyktninger og de som er ofre for borgerkrig. Hjelpen er svært omfattende og når brede lag av befolkningen, ikke bare kristne.

I løpet av det neste året planlegger vi å gi ut 6000 pakker med mat – en pakke er nok til en familie for en måned og gis for eksempel til de som har måttet flyktet fra sine hjem, eller der hvor det ikke er nok mat å oppdrive. Vi skal også levere ut 500 husholdningssett med matlagingsutstyr, 2200 hygienesett for å unngå sykdommer, samt sørge for å installere 200 vannlagringssystem og 300 bad m toalett, dusj og vask som 1200 familier vil kunne benytte og 1000 familier får vannfiltre for å sørge for tilgang på rent vann.

I tillegg til vårt arbeid inne i Syria er vi også engasjert i flyktningeleire i Libanon og i Tyrkia.

Støtten som gis gjennom Matgilde mot hungersnød vil gjøre det mulig for Kirkens Nødhjelp å nå enda flere mennesker i Syria med livsviktig nødhjelp. Takk for ditt bidrag!!"

###

HISTORIKK

Gjennom tidligere arrangementer har vi:

- samlet inn NOK 82.662,-

Pengene er videreformidlet til hungersnødrammede områder. Se:
minaksjon.kirkensnodhjelp.n…

- bidratt til å sette fokus på matkasting i Norge.

Legg til ekstern kalender…