Vandreteater på Vålerenga

VIF i 100 – historier bak

Lurer du på hvordan VIF-trener Kjetil Rekdal taklet sin klaustrofobi da han ble innestengt i en heis? Er du nysgjerrig på oppveksten til Espen «Shampoo» Knutsen og livet rundt barbersjappe til «Såpa», faren hans? Bli med Akerselva Kultur- og teaterlag på små streif gjennom historien og livet på Vålerenga!

I anledning VIFs 100-års jubileum spiller teaterlaget en utendørs forestilling/vandreteater på oppfordring fra Vålerenga historielag. Her blir det servert historier fra den fargerike, dramatiske og historiske klubben på Vålerenga. Det handler ikke bare om fotball, ishockey og håndball, men om en hel bydel – om personligheter, strev og dugnadsånd, frustrasjoner og gjeld, fantasi og ståpåhumør.

For noen var VIF selve livet med idrettsglede og samhold, og heldigvis ble de gode historiene fortalt om igjen og om igjen. Vålerenga historielag har gjort en formidabel jobb med nitid innsamling av dem, og for teaterlaget har det vært en stor, men morsom utfordring å velge hvilke historier som skulle framføres. Publikum vil bli presentert for litt av hvert – fra stiftelsen 29. juli 1913, til heltene, bohemen, talentene, kjerringene og sangene.

Forestillingen består av 14 tablåer som spilles i området Ingeborggata, Vålerenggata, Etterstadgata. Publikum blir guidet av fortellerne fra gatestubber til bakgårder, gressbakker og gatehjørner.

Forestillinger onsdag 12. juni, torsdag13. juni og fredag 14. juni – hver kveld kl. 18.00. Pris 100/50. Frammøtet i krysset Ingeborgs gata/Danmarks gate. Billetter løses på stedet.
Kle deg etter været, unngå paraplyer, vi spiller uansett vær!

Vel møtt!
Akerselva Kultur- og Teaterlag

VIF i 100 – historier bak
Regi: Tor Keilen
Manus: Tove S. Christiansen og Anne-Marie Heidum
Kostymer/rekvisitter: Johanne Hannay
Musikk/sang: Beate Løseth, Dag Vargseth, Ole- Petter Løseth
Inspisient: Fred Hammer
Markedsføring: Christina Johnsen, Jonas Gjerholm, Sonja Nordanger

Legg til ekstern kalender…