Filmrom: Intervju med Petter Næss + visning av «Into the White»

Filmrom er skuespillernes egen filmklubb. Møt Tove Kampestuen Heyerdahl i samtale med filmregissør Petter Næss etterfulgt av filmvisning. Vi byr på popkorn og noe godt i glasset.

Film er et viktig og voksende arbeidsområde for norske skuespillere, men skuespillerkunstens vilkår på et filmsett er lite diskutert. I Filmrom vil vi ha en åpen samtale med en regissør om hans/hennes arbeid med skuespillerne, ulike regigrep og andre temaer som er aktuelle for skuespillere, regissører og alle andre som er interessert i film! Etter samtalen blir det filmvisning.

Velkommen til hyggelige torsdagskvelder med film, faglige interessante samtaler og en trivelig bar!

Into the White er inspirert av en sann historie: Høyt over den norske fjellheimen skyter et engelsk og tysk fly hverandre ned etter en voldsom kamp 27. april i 1940. Tre tyske og to engelske piloter overlever nødlandingen og søker tilfeldigvis ly i samme fangsthytte. Selv om krigen har gjort dem til fiender må de samarbeide om de skal overleve på den isolerte hytta på vinterfjellet. Blant hovedrolleinnehaverne finnes Florian Lukas, Rupert Grint og Stig Henrik Hoff.

Petter Næss er en norsk film- og teaterregissør. Han begynte som skuespiller i både teater, film og TV, og i en periode arbeidet han som regissør ved Oslo Nye Teater. I 1999 debuterte han med sin første spillefilm, Absolutt blåmandag. Siden kom Amandavinneren Bare Bea og Elling som i 2002 ble Oscar-nominert i kategorien “Beste utenlandske film”. Suksessen med Elling sendte Petter Næss til Hollywood. I 2005 instruerte han blant andre Josh Hartnett i den amerikanske dramakomedien Mozart and the Whale. I 2007 var han aktuell med den norske komedien Tatt av kvinnen og i 2008 gjorde han et lite comeback som skuespiller, da han spilte kaptein Martin Linge i filmen Max Manus. Hans siste film er Into the White fra 2012 med blant annet Rubert Grint på rollelista.

Det er gratis inngang, og det går an å møte opp uten å være påmeldt, men det er hyggelig om så mange som mulig melder seg på, så vi vet ca. hvor mange som kommer.

Påmelding via www.skuespillersenter.no

Legg til ekstern kalender…