Ultimafestivalen: ALVIN LUCIER

Ultima Oslo Contemporary Music Festival kan stolt presentere Alvin Lucier under årets festival. Lucier kommer selv til årets Ultima Oslo Contemporary Music Festival.

[Bilde]

EMPTY VESSELS
Atelier Nord, ANX. Åpner 5. september 2013.

Åtte glassbeholdere, vaser og andre kar i ulike former og størrelser står i rekke plassert på hver sin pidestall. Lyden som fanges av mikrofoner plassert inni beholderne sendes til høyttalere og lager akustisk feedback, som igjen skaper resonans inne i beholderne. Beholdernes form, i tillegg til publikums tilstedeværelse i rommet, skaper forandringer i lydlandskapet. Produsert av Atelier Nord.

Utstillingen er åpen hver dag fra 13:00 – 18:00 under Ultimafestivalen 2013.
-

MUSIC FOR SOLO PERFORMER
Fremføres på Henie-Onstad Kunstsenter, søndag 8. september 2013 kl 14:30. Bill. 250,- / 150,-

Alvin Lucier har gjennom utforskning av lydens akustiske og psykoakustiske egenskaper på mikronivå vært en nøkkelperson innenfor elektroniske musikkens utvikling, blant annet gjennom den toneangivende avantgardegruppen Sonic Arts Union. Denne legendariske komponisten er relativt ukjent for folk utenfor det elektroniske miljøet – men blir bredt presentert under årets Ultima-festival, med installasjoner, konserter og foredrag. På denne konserten skal han blant annet gjøre en av sine mest kjente performanceverker: Music For Solo Performer.

I tillegg fremføres Wave Songs av sanger Silje Aker Johnsen. I samarbeid med HOK og Ny Musikk.
-

KORK FREMFØRER VERK AV WALLUMRØD OG LUCIER
Fremføres i Store Studio på Marienlyst, onsdag 11. september 2013 kl 18:00. Bill. 200,- / 150,-

Den anerkjente jazzpianisten, komponisten og ensemblelederen Christian Wallumrøds When celebrities dream of casual sleep (second try) er hans første verk for orkester og en fellesbestilling for Ultima og AngelicA-festivalen i Bologna, der urfremførelsen fant sted i mai i år. Musikken består av saktegående, divergerende pulsmateriale, som henter sin lyd fra orkesterets rikholdige pianissimo-palett – og musikken fremstår som en slags pulserende kammermusikk i stort format. Produsert av KORK.

Samme konsert inneholder også KORKs fremføring av Alvin Luciers Exploration of the House.
-

I AM SITTING IN A ROOM
Fremføres i Fagerborg Kirke, onsdag 11. september 2013 kl 22:00. Bill. 200,- / 150,-

I tillegg til installasjonen på ANX, og performance på Høvikodden, skal Alvin Lucier også fremføre det banebrytende verket I Am Sitting In A Room, der Lucier tar opp tekst han selv leser, og spiller det tilbake mens han tar det opp på nytt – til et stadig voksende lydbilde som preges av klangen i rommet det spilles i. Norske Ensemble neoN spiller dessuten kammerverker av Lucier.

I samarbeid med Ny Musikk.

Les mer om Ultimafestivalens program på www.ultima.no

Legg til ekstern kalender…