Ultimafestivalen på Akershus Festning

[Bilde]

CIKADA ENSEMBLE: CAROLA BAUCKHOLT
Tid: Tirsdag 10/9, kl. 18:00.
Sted: Olav Vs Hall, Akershus Festning.
Entré: 200,- / 150,-

Den tyske komponisten Carola Bauckholt regnes av mange i dag som en av Tysklands mest interessante og fascinerende komponister. Bauckholt studerte under den anerkjente komponisten Mauricio Kagel, og har gjennom en lang rekke verk utforsket grenselandet mellom musikk og teater, instrumentklanger og hverdagslyd. Det er en begivenhet når Cikada ensemble vier en helaften til Bauckholt, med en konsert som inneholder hele tre urfremføringer. Dirigent Christian Eggen. Produsert av Cikada Ensemble.

[Bilde]

STREIFENJUNKO
Tid: Torsdag 12/9, kl. 22:00.
Sted: Akershus Slottskirke, Akershus Festning.
Entré: 200,- / 150,-

Trompetist Eivind Lønning og saksofonist Espen Reinertsen utgjør duoen Streifenjunko, en duo der improvisasjon på klanglig mikronivå og utvidede spilleteknikker står sentralt. Sammen har de reist over hele verden og spilt godt over 100 konserter de seneste årene, samt gitt ut to kritikerroste album. Gjennom stillhet og bruk av subtile klanger som virkemidler er det lett å bli fanget av Streifenjunkos svale minimalisme. Til konserten i Akershus Slottskirke er duoen utvidet til en kvartett som inkluderer pianist Christian Wallumrød og vokalist Sofia Jernberg.

[Bilde]

CIKADA TRIO
Tid: Fredag 13/9, kl. 18:00.
Sted: Akershus Slottskirke, Akershus Festning.
Entré: Gratis! (Del av Oslo Kulturnatt.)

Fløytist Anne Karine Hauge, klarinettist Rolf Borch og pianist Kenneth Karlsson er utøvere med lang fartstid i den nye musikken. Under navnet Cikada Trio urfremfører de denne kvelden blant annet to nyskrevne verk: Drop av Jon Øivind Ness, og Figurazione dell’invisibile av den italienske komponisten Alessandro Melchiorre, i tillegg til Francesco Filideis Texture fra 1995. La et av Norges ledende ensembler innlede kulturnatten med sofistikert samtidsmusikk i kammerformat! Pretalk med Alessandro Melchiorre. Produsert av Cikada.

Legg til ekstern kalender…