Slow Fox (SE) & Ellen Sundberg (SE) Release

Ellen Sundberg (SE) – “Black Raven”

En dag dukket hun hun opp hos Rootsy. Dvs musikken henns kom via ivirige arrangører I Østersund; sjekk ut vår egen 20-årige Ellen Sundberg. Etter litt gjennomhøring var vi frelste. Det er noe spesielt med Ellen. Hun er ung men utstråler allrede pondus

Vi kommer ikke utenom å sammenligne Ellen med hennes jevnaldrende jenter i “First Aid Kit” Måten de skriver låter på, selve sangen har noe modent og klassiskt over seg. Og I Ellens tilfelle alltid viktige tekster. Ellen later ikke som, hun er på ordentlig. Vi kan høre Bob Dylan. Ellen kan også sin Neil Young og Gene Clarke. Men hun er også familiær med Jack White og Bright Eyes. En anmelder hark alt musikken grunge-americana. Ellen Sundberg er 20 år og kommer fra Jämtland. Hun jobber på ICA-butikken og skriver en rekke låter.

Slow Fox (SE) – “Like The Birds”

I tittelsporet på sitt debutalbum ”Like The Birds” sikter Slow Fox mot stjernene. Å synge som fuglene eller kanskje heller som Mary Chapin Carpenter, Alison Krauss og Gillian Welch er selvsagt høye ambisjoner. Og det er kanskje for mye å håpe på i sitt debutalbum, men Slow Fox kommer veldig nære. Veldig nære.
Enda mer imponerende er det at “Like The Birds” bye på en elv av sterke låter, samtlige signert Slow Fox. Hør feks. på åpningssporet “Morning After” eller duetten “Hard Work” med Jakob Nystrøm. Eller den ettertenksomme avslutningen “None The Wiser”. Eller… det blir litt dumt å nevne alle låtene, men det er vanskelig å finne noe svakt punkt.

Den sterke debuten kan selvfølgelig forklares med ren og skjær talent, men også med at platen har vokst fram i fred og ro. Låtene er blitt testet live og ulike arrangement har blitt har blitt prøvd i øvingslokalet og i studio. Sakte men sikkert har hver låt fått sin defintive form.

Slow Fox er 28 årige Sofia Henricsson fra Umeå.
”Like The Birds” er produsert, innspilt og mikset og mastret av Pelle Henricsson i Tonteknik i Umeå. ”Morning After” er mikset i USA av Ryan Hewitt (Tom Morello, Dixie Chicks, Sheryl Crow, Avett Brothers med flere).

Legg til ekstern kalender…