Elektrostat 2013

Helgen 4. – 5. oktober feirer ElektroStat 15 års jubileum med en storstilt festival på Månefisken!

ElektroStat byr på en solid samling av band og DJs i de rustikke industrilokalene ved Akerselva. Elektro, tekno, bass, synthpop, indietronika, industri, goth og EBM står på menyen.
I tillegg fylles Månefisken med kunst, performance, stands og et eget synthtreff på dagtid lørdag.

Artister ElektroStat 2013:

Zeromancer (N)
Det er med stor glede vi kan melde at selveste Zeromancer nå er bekreftet til årets Elektrostat. Zeromancer, som vil headline lørdagens program, er kjent for sin stilsikre, stemningsfulle industrirock og sine forrykende sceneshow.
www.zeromancer.com

Agent Side Grinder (S)
Svenske Agent Side Grinder har siden debuten i 2008 levert en tung blanding av industrielle godlyder, elektronisk postpunk og hard EBM. De er for tiden aktuelle med CDen ”SFTWR”, ett år etter fjorårets ”Hardware”. Bandet har fått strålende kritikker for sine live opptredener og vi ser frem til å høre dem live på ElektroStat. www.agentsidegrinder.com

BLACKHAUS-e (N)
Det nye bandet BLACKHAUS-e (først kjent som Combination) blander elektroniske rytmer med et industriellt sound, catchy melodier og aggressiv vokal. BLACKHAUS-e består av Bjørn Alexander Brem (vokal og trommer), Tom Kalstad (vokal og synth) og Nicholas Van Meter (vokal og effekter). Gutta er kjente navn innenfor scenen i band som Gothminister, Conceptor, Disco Judas, In Vein, xploding Head Syndrome og Insection. BLACKHAUS-e vil ha sin debut konsert på ElektroStat.

Essence of Mind (N)
Norske Essence of mind har siden 2006 blandet elektroniske rytmer med industriell rock. Resultatet er hard, melankolsk men samtidig fengende technorock i tradisjonen fra Combichrist og Zeromancer, som de også har turnert sammen med. Essence of Mind har siden 2008 hatt kontrakt med belgiske Alfa Matrix, som også har legender som Nitzer Ebb, Front 242 og Leather Strip i stallen.

Kite (S)
Kite består av Christian Berg (The April Tears) and Nicklas Stenemo (Melody Club). Musikalsk har de blitt sammenlignet med klassisk synthpop i tradisjonen fra Erasure, og med new wave-artister som OMD. Siden 2008 har de utgitt fire kritikerroste EPer og opptrådt på en rekke festivaler.
myspace.com/kitemalmo

Sermo III (N)
Sermo III beskriver seg som ”Lovecraftian ambient for the insane”. Mens Marius Huseby alias Slesk har bakgrunn fra black metal, byr han her på ambiente meditasjoner omkring skrekkongen H. P. Lovecrafts visjoner om de gamle gudene og om den galskapen de når som helst kan bringe tilbake til verden når stjernene er rette.

Schnodig (N)
Schnodig består av medlemmer fra In Vein og legendariske Anax Imperator, og spiller synthpop av den gamle skolen. På nettstedet beskriver de seg som ”nerder i hjertet” som kan synge om Space Invaders og Hubba Bubba, om å se den uoppnåelige danse, eller om å rulle i glasskår. Schnodig er et kjent og kjært navn i landets synthmiljø og på ElektroStat spiller de på hjemmebane.
www.schnodig.no

WintherStormer (N)
Terje Winther, Atle Pakusch Gundersen og Erik Stormer fra WintherStormer bruker analoge, selvbygde synthesizere til å veve svevende landskap i tradisjonen fra Berlin-elektronika, prog og krautrock. Mye av musikken bygger på fri improvisasjon, og blir til på stedet.

Xenturion Prime (N/S)
Svensk-norske Xenturion Prime består av Hasse Mattsson og Bjørn Marius Borg, kjent fra legendariske Code 64. Code 64 har gjennom mye av 2000-tallet gitt oss stilren synthpop/futurepop og har blant annet blitt sammenlignet med VNV Nation. Fordi Christian Espeland forlot bandet denne sommeren, har Hasse og Bjørn bestemt seg for å gå videre under nytt navn. Denne konserten blir derfor et av de første kapitlene i det som forhåpentligvis blir et like legendarisk navn som Code 64 var.

Se oppdatert line up på våre websider: elektrostat.com

ÅPNINGSTIDER:
Dørene åpner kl. 18 fredag og kl.16 lørdag.
Klubb fra kl. 23:00 til 02:30.

ALDERSGRENSE:
18 års grense alle dager, 20 års grense i cafe.


MÅNEFISKEN, Sagveien 23a, Oslo www.manefisken.no
www.elektrostat.com

Legg til ekstern kalender…