Design og arkitektur på stort lerret: Norske byggeklosser

Cinemateket og Norsk Forms månedlige filmvisninger har vært en suksess! Vi fortsetter utover sensommeren og høsten med flere filmer som på ulikt vis tar for seg forhold rundt arkitektur og design.

Visningene finner sted i perioden august til og med november. I oktober og november viser vi klassisk og absurd humor i Norske byggeklosser, samt et unikt møte med et spesielt byggverk i Koolhaas Houselife. Alle filmer har en 15 miutters introduksjon.

Merk deg at visningene alternerer mellom Cinemateket og DogA.

Norske byggeklosser
Norge 1972
Regi: Pål Bang-Hansen
Med: Rolv Wesenlund, Bjørn Sand, Thea Stabell, Arve Opsahl
Norsk tale, utekstet
35mm, farger, 1t 35min

Pål Bang-Hansens mest berømte film er utvilsomt Norske Byggeklosser. Olav og Ingrid Femte har kjøpt seg tomt og skal bygge hus. Men ingenting går som det skal, takket være tungroddheten og absurditeten i norsk byråkrati og gjennomsnittlig norsk vrangvilje.

Filmen ble innspilt i super 16 mm-formatet, og nærmest improvisert fram av skuespillerne på settet. Rolv Wesenlund dukker opp i en rekke minneverdige roller, bl.a. som politikonstabel Nordli, rørleggermester Cappelen, den sidrompa snekkeren Trygve, den sadistiske bygningskontrolløren Berrefjord og den rallykjørende elektrikeren Steen.

Innledning ved Morten Ragnøy Ednes, prosjektleder i byutvikling ved Norsk Form.

Legg til ekstern kalender…