Må Oslos historie skrives om?

Både i norsk og internasjonal målestokk er funnmengden i Bjørvika enorm. Og utgravningene pågår fortsatt og kan gi flere viktige funn. Det gjenstår mye forskning for å forstå skipenes betydning. Arkeologer og historikere stiller seg mange nye spørsmål om livet i Oslo etter middelalderen. Hadde Oslo en større havn enn man har trodd tidligere? Var byen et viktig skipsfarts- og handelssentrum? Kan funnene fortelle oss noe nytt om hvordan folk levde i Oslo og hvordan byen var organisert?

På møtet blir funnene fra Barcode-utgravningene presentert og kommentert av sentrale forskere på feltet. Publikum inviteres til aktiv dialog med forskerne om hva funnene betyr for vår forståelse av Oslos historie.

Innledere
Hilde Vangstad, arkeolog og prosjektleder for Barcode-utgravningene, Maritimt Museum
Knut Sprauten, historiker og direktør ved Norsk lokalhistorisk institutt
Knut Paasche, arkeolog og avdelingsleder ved Norsk institutt for kulturminneforskning

Velkommen til dialog med engasjerte forskere!

Arrangementet er en del av Forskningsdagene 2013. I løpet av tolv dager i slutten av september vil forskere fra hele Norge komme ut fra kontorene sine og formidle kunnskapen sin. Nesten alle fagfelt er dekket, men i år er det spesielt fokus på forskning rundt og i hav og vann, og den betydningen det våte element har for oss.

Legg til ekstern kalender…