Big Band Sunday: Sandvika Storband

Sandvika Storband anno 2013 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

[Bilde]


3. november med Majken Christiansen

[Bilde]

Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun tekstene og melodiene med varme, ærlighet og overbevisning.

De siste 15 årene har Majken vært Københavns mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter i Danmark, har spilt inn flere plater og har fått egen dansk fankkubb! Hun bor nå i Oslo etter en periode tilbake i København, gift med trommeslager og produsent Torstein Ellingsen. I Norge har hun bl.a. turnert mye for Rikskonsertene, og for øvrig vært solist med bl.a. disse artistene/bandene: Morten Gunnar Larsen, Georg Reiss, Kåre Conradi, Bodil Niska, Christiania 12, Magnolia jazzband, KNMM Storband, Jazzin´Babies, Det norske blåseensemble, The Sinatra Songbook, Ett Fett storband, Ski storband og har også flere ganger tidligere spilt med Sandvika Storband.


15. desember med Odd René Andersen og Kim Fairchild

[Bilde]

Kim Fairchild er født i USA , men har vokst opp i Norge. Hun er skuespiller og entertainer med base i Bergen.

Fairchild er kjent for sin flotte, dype sangstemme og har i en årrekke holdt mange konserter både med eget band og diverse jazzensembler. Som plateartist debuterte hun likevel først i 2003, da hun ga ut den kritikerroste platen All of Me, som var en samling med 12 gamle Billie Holiday-låter.

Kim Fairchild har medvirket i en rekke norske TV-produksjoner som Lollipop, Beat for beat, God Morgen, Norge! og TV2s Jubileumsshow, samt at hun endte på andreplass i Melodi Grand Prix 1993 med sangen «Foruten vind» sammen med Stein Hauge, og har senere deltatt i Melodi Grand Prix i 2005, 2006 og 2008.

Kim Fairchild har hatt sentrale roller i flere ulike revy-, teater- og sceneoppsetninger som: Festspillcabareten Mona, Sivert Skuteløs på Den Nationale Scene, Ricks on the Rocks, Sommercabareten Svaisommer i Stavern, I blanke messingen på Den Nationale Scene, All of Me, Musikalen Fame, Deng-meg, Tolvskillingsoperaen, Kardemomme by.

[Bilde]

Odd René Andersen foran Sandvika Storband garanterer at både svinger og damper heftig av Odd René og bandet. Og når Odd René gjør det han er best på, er det svært få som kan utfordre soulsangeren. Odd René behersker spesielt godt musikken til størrelser som Marvin Gaye, Ray Charles, Stevie Wonder og har et kjernerepertoar fra soultradisjonen.

Odd René Andersen, vokalist fra Fredrikstad, f.1968, med bakgrunn fra bluesrock-/ hardrockbandet Dream Police. Da Odd René Andersen satset solo, var det mer soul og ro over sangen, og han var en av EMIs storsatsinger for 1995. Debut-CDen solgte også oppsiktsvekkende 30 000 eks. i forhåndssalg. Han varmet opp for Tina Turner i Oslo Spektrum i 1996. Han var med i Ketil Bjørnstad og Ole Paus’ Kristiania-bohemen i 1997 og spilte på Festspillene i Nord-Norge sammen med The Real Group i 2002. Har medvirket på mange artisters innspillinger, bl.a.: Steinar Albrigtsen, Ingeborg Mathisen, Jørun Bøgeberg, Line Thorstensen og Toini & The Tomcats. Med på flere samleplater, bl.a. The Best Of Norwegian Hard Rock, 2000 og Yess, det er sommer i 2003. Odd René delte scenen med Wenche Myhre på Sandvika Storbands Prøysen forestilling i 2004. Og senest i februar i år var det full trøkk med Odd René og Sandvika på Herr NIlsen i Oslo.

Legg til ekstern kalender…