OSV

En nådeløst brutal familiesaga av Johan Harstad. Rystende drama om krigens bivirkninger.

[Bilde]

Året er 1994. Det er OL på Lillehammer, Sarajevo beleires, Kurt Cobain skyter seg i garasjen, det er krig i Rwanda, Tsjetsjenia og Bosnia. Vi møter både ofre og overgripere i et politisk og eksistensielt drama i stort format preget av ulike konflikter verden over.

I sentrum for det hele befinner det seg en amerikansk familie som er i ferd med å gå like mye opp i sømmene som den verden de lever i. Tjuefem år gamle minner fra Vietnamkrigen får Joseph Zimmer til å forlate hjemmet og flytte ut i en park i Washington DC. I London sliter datteren Nola etter å ha overlevd et attentat på T-banen der hun mistet sin nærmeste familie. Broren Alan jobber som krigsfotograf i stadig mer blodige konflikter verden over. Moren Kay prøver forgjeves å holde familien samlet.

Osv. er en forestilling det er vanskelig å stille seg likegyldig til. Stykket tar for seg sammenhengen mellom ulike kriger, vestens deltakelse/ansvar, vår evne til å se vekk fra grusomheter, vestens manglende mulighet til å gripe inn, FNs mandat, hvilke interesser ligger bak krigene/konflikter, hvor griper vi inn og hvor griper vi ikke inn.

Forfatter Johan Harstad undersøker disse temaene i sitt massive verk Osv. Skuespillet er et resultat av året han tilbrakte som husdramatiker på Nationaltheatret.

Regi: Torkil Sandsund
Med: Rolf Kristian Larsen, Per Frisch, Tone Danielsen, Heidi Goldmann, Per Christian Ellefsen, Vidar Sandem, Anne Marie Ottersen, Jo Adrian Haavind, Nils Golberg Mulvik, Birgitte Larsen

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…