HØSTLARM 2013 (NB! tidlig konsertstart!)

KARI HARNESHAUG klar for Høstlarm på torsdag! Les hva Spirit skrev da hun ga ut debuten; – USLEPEN POPDIAMANT// Om du ikke allerede var klar over det, så skjer det mye spennende i musikkmiljøet i Trondheim for tiden. Debutalbumet til Kari Harneshaug er nok et eksempel på oppblomstringen som finner sted i trønderstaden, etter det som, med noen få unntak, i flere år har fortont seg som en musikalsk tørkeperiode. Av bølgen av nye trondheimsband, har Kari Harneshaug mest til felles med Your Headlights Are On og mye omtalte Highasakite. Når det er nevnt, skiller hun seg også markant ut fra disse to. Uttrykket er relativt minimalistisk, hvor låtene i stor grad består bare av trommer, gitar og vokal. Men der så alt for mange andre band feiler, har Kari Harneshaug en tilstedeværelse, både som låtskriver og vokalist, som gjør maksimalt ut av de enkle virkemidlene. I et større perspektiv kan en trekke inn alt fra The White Stripes og The Black Keys til PJ Harvey Tune-Yards. Alt dette samles nesten bemerkelsesverdig sømløst til et både røft og sårt album, hvor Kari Harneshaug fremstår som en uslepen popdiamant. Og det må hun gjerne fortsette å være.
17-åringen AURORA AKSNES er fra Os utenfor Bergen er vestlandets unge nye supertalent. Hun har allede rukket å bli en av NRK Urørts mest spilte artist det siste året. Nå har hun vekket interesse i utlandet, og det nesten uten å ha spilt live. Aurora komponerer på piano, og hun tar med pianoet og bandet sitt til Høstlarm. Dette er stilfullt, melankolsk pop utenfor den superkommersielle sfæren.
Kristiansundsbandet BONELESS MARSHMALLOWS er den store snakkisen på nordvestlandet for tiden. Bandet har lenge regjert i toppen av Urørt lista
på NRK og har fått masse positiv oppmerksomhet rundt sin musikk video “Standing in the fire” som ble utgitt i 2012. Samme året herjet de den lokale finalen og gikk rett til den nasjonale finalen i Bandwagon og har etter det gjort en haug med konserter. Clouds er den første offisielle utgivelsen til bandet. Denne EPen består av 5 knallsterke låter som setter seg lett i øret. Den 3. oktober reiser de på besøk til Mono og Høstlarm.
CAPTAIN GONE fortjener et mye større publikum de har i dag, og er en av norsk bandfloras best bevarte juveler. Debutalbumet fra i fjor viser et sterkt melodisk og retroinspirert band, og oppgir inspirasjon fra artister som Rufus Wainwright, Thomas Dybdahl, Tomasz Stanko, Joan As Police Woman, Joni Mitchell, Paul Simon, Chet Baker and too many others to bore you with here…For egen regning vil vi legge til Jimmy Webb og Burt Bacharach. Og Elvis Costello. Bevisst eller ubevisst.
Singer/songwriter FRODE GRANUM STANG spiller på Høstlarm med bandet sitt. Visene beveger seg i et landskap mellom amerikansk, engelsk, norsk og svensk visetradisjon og har norske tekster. Selv beskriver han dem som “desillusjonerte viser om livet og døden”, og de har ofte mer enn et snev av vemod og melankoli. Frode er født og oppvokst opp på Kapp, Østre Toten, og båndene til bygda er svært sterke, noe som kommer frem i låtene hans.
Visene ble sluppet ut av gitarkofferten på Gjendebufestivalen 2013 og fikk en god mottakelse der oppe i fjellheimen.

Legg til ekstern kalender…