Bugge Wesseltoft: OK World

[Bilde]

Prosjektet OK World oppstod som et resultat av at jazzmusikeren og komponist Bugge Wesseltoft og Oslo World Music Festival ønsket å opprette et globalt musikkensemble i 2011. Ensemblet består av musikere med ulik bakgrunn og opprinnelse: India, Libanon, Spania, Norge og Mosambik. Musikken til OK World er komponert av Bugge Wesseltoft, som har hentet inspirasjon fra kontinentene Asia, Afrika og Europa. Med en tanke om at musikk er et sterkt virkemiddel, et språk alle forstår, en kunstform de fleste har et forhold til – deler musikerne et felles mål, å vise at musikk er et universelt språk.

OK World har gjennom sine flere reiser til steder som Dakha, Dehli, Beirut, Mumbai og Maputo, utviklet seg til å bli noe mer enn et verdensomspennende band, ved at bærekraftighet har blitt et helt essensielt nøkkelord. I sammenheng med konsertopptredene har OK World bidratt med både verksteder, undervisning, musikkutveksling, talentutvikling og styrking av de lokale musikkmiljøene. Likevel er det først og fremst musikken som står i fokus, et helt nyskrevet, groovebasert verk som vil begeistre et stort publikum i 2013.

Se video fra tidligere opptreden

OK World er plateaktuelle i høst og prosjektet skal åpne Oslo World Music Festivals 20års jubileum 29. oktober i Oslo Konserthus, og skal deretter videre på turné i Norge og Europa.

OK World ensemble:
Shrikant Shriram (India/UK) – bass, fløyte og tabla
Bugge Wesseltoft (Norge) – komponist og piano
Vivek Rajagopalan (India) – mrindigam
Khaled Yassine (Libanon) – perkusjon
Amade Cossa (Mosambik) – trommer
Josemi Carmona (Spania) – flamenco gitar
George Nehme (Libanon) – vokal

Legg til ekstern kalender…