Bettina Flater

[Bilde]

Nord møter sør i denne musikalske blandingen som representerer hva Bettina er – en norsk kvinne oppvokst i Kenya som har forelsket seg i flamencoen.

Siden 2006 har Bettina vært forankret i Madrid og spilt flamencogitar profesjonelt på høyt nivå. Hun har spilt de mest prestisjefylte flamencofestivalene som Biennal de Sevilla og Festival de Jerez, samt turnert verden over med spanske dansekompanier. De siste årene har hun også vært aktiv med sitt eget prosjekt, Women en Mi. Her blander hun flamencogitaren med hennes egne låter som hun synger på engelsk og med norske folketoner. Platen “Women en Mi” kom ut i Madrid i 2012 og er en hyllest til noen av Bettina’s kvinnelige heltinner.

Sagt om “Women en Mi”

”Flamencogitarren ligger som en stark ryggrad genom det hela, men Bettina äger också en uttrycksfull sångröst som har ett brett register från det sensuella till det urkrafsstarka. Skivan ger prov på en osedvanlig konstnärlig bredd och inspiration. Det är också sällan jeg mött någon musiker som så lätt och oproblematiskt kunnat fusionera flamencon med olika andra musikstilar.”
Rolf Nilsén, Gitarr & Luta

”Bettina viser både sin styrke og originalitet som artist”
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad, (Women en Mi gitt terningkast 5)

”Det er i seg selv oppsiktsvekkende at en ung nordisk kvinne klarer å kile seg inn i noe så macho som miljøet av spanske flamencogitarister, og naturligvis viser denne utgivelsen at hun behersker instrumentet overbevisende”

”Flater er en fin tolker av norske folketoner”

”feiende gitarspill”

”Bettina Flater har en flott stemme og vet å bruke den”

Olav Gorseth, Bergens Tidene

Legg til ekstern kalender…