The World Before Her - Hvordan være kvinne i India? Dokumenarfilmvisning

I samarbeid med FN-sambandet

India er et av verdens farligste land å være kvinne i. Da en kvinne ble gjengvoldtatt og drept i New Dehli i 2012 utløste det en voldsom protestbølge og man kan dømmes til døden for voldtekt i India. Samtidig kritiserer FN landet for å ikke gjøre nok for å beskytte kvinners rettigheter. Mange indere vender seg mot tradisjonelle verdier i møte med globaliseringen, mens andre importerer vestlige skjønnhetskåringer. Hva tenker indiske kvinner og menn om kjønn? Hva er det indiske kvinneidealet? Står valget mellom konservativ hinduisme eller skjønnhetsindustrien?

Innledning før filmen ved Lars Tore Flåten og Gudrun Cecilie Eikemo Helland.

Lars Tore Flåten er Førstelektor ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk ved Universitetet i Oslo og ekspert på hindunasjonalisme og moderne indisk historie og politikk.

Gudrun Cecilie Eikemo Helland har skrevet en Master-oppgave om fattige kvinners rettigheter i India og er aktiv i Indologisk studentforening.

The World Before Her

Filmen The World Before Her handler om to indiske jenter som lever i to svært forskjellige verdener; Ruhi Singh ønsker å bli den neste Miss India mens Prachi Trivedi er med i en svært militant ekstremistisk hindunasjonalistisk bevegelse som vil bruke alle midler for å forsvare India mot Vestlig dekadanse og annen innflytelse som truer den tradisjonelle indiske kulturen, slik de ser det.

Billettsalg starter kl 18 i døren på Wergelandssalen, 90 kr (50 kr studenter), kun kontant.

Priser:
-Best Documentary Feature, 2012 Tribeca Film Festival
-Best Canadian Feature, 2012 Hot Docs Film Festival
-Best Foreign Film, 2012 Traverse City Film Festival
-Best Canadian Feature Documentary, 2012 Edmonton Int’l Film Festival
-Best Canadian Documentary, 2012 Vancouver Film Critics Circle Awards

www.facebook.com/events/489…

Legg til ekstern kalender…