Beethovens frihetsopera Fidelio

DRAMAET
Fidelio er en politisk opera preget av Beethovens glødende humanisme og engasjement for individets grunnleggende frihet. Leonore, en sterk og ikonisk kvinneskikkelse, står i
sentrum i operaen. Ektemannen Florestan er fengslet for sin politiske overbevisning. Forkledd som mann søker Leonore seg jobb i fengselet. Her må hun overvinne fysiske hindringer og ondskapsfull motstand for å føre Florestan tilbake til friheten. Scenen hvor rekken av fanger føres ut i lyset er et av operahistoriens største øyeblikk.

REGISSERES AV ÅRETS HEDDAPRISVINNER
Gjennom å iscenesette klassiske verker som om de var moderne og moderne verker som om de var klassikere, har den internasjonalt anerkjente regissøren Oskaras Korsunovas nådd ut til et stort publikum. Korsunovas leder et topp internasjonalt lag av solister og et stort kor, sammen med Bergen Filharmoniske Orkester, dirigert av Andrew Litton. Vi garanterer en operaopplevelse utenom det vanlige!

MARKERER GRUNNLOVSJUBILEET
Operaen varer 2 timer og 50 minutter medregnet pause. Synges på tysk og tekstes på norsk. Introduksjon ved Gunnar Danbolt i Grieghallens foajé 1 time før forestilling alle dager.

Fidelio er en samproduksjon mellom Bergen Nasjonale Opera og Den litauiske nasjonalopera og -ballett.

Fidelio, i versjonen som fremføres i Bergen, ble uroppført på Kärntenportens teater i Wien 23. mai 1814. Forestillingen markerer 200-årsjubileet for den norske grunnloven av 1814.

Premiere lørdag 2. november, kl. 18. Det blir også forestillinger mandag 4., onsdag 6. og fredag 8. november kl. 19.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…