Skulpturarena öst presenter: SHIFT - A temporary quiet

[Bilde]

Utstillingen A temporary quiet er et modig eksperiment med samarbeidsformer, der de seks kunstnerne i S H I F T har forlatt sine vante arbeidsformer og underlagt seg en felles arbeidsprosess, hvor de enkelte kunstnerskapene forsvinner i en uoversiktlig helhet.

Prosjektet tok utgangspunkt i tekstil, et materiale som kunstnerne i liten grad har arbeidet med tidligere. Hver for seg har de bearbeidet store flater av strie, bomullsstoffer, tyll og silke. Tekstilene er blitt farget, stivet, plissert, drapert, overkjørt av bil, lagt i en blomstereng, krøllet, malt, revet, behandlet med dyreblod, eller rett og slett levd med over tid.

De preparerte tekstilene er så blitt brukt som materiale i en installasjon som fyller hele Prosjektrom Carl Berner. Vi ser inn i et kaos av ganger og åpninger som vrir seg innover i rommet. En underverden uten faste holdepunkter, der den enkeltes bidrag effektivt undermineres av sammenhengen.

-

S H I F T består av Ann Kristin Einarsen, Ingvild Holtan, Anne Kristine Togstad, Lillian Tørlen, Hedvig Winge og Annicken Thrane-Steen. Kunstnerne har felles bakgrunn fra keramikk på Kunsthøgskolen i Oslo, men har siden utviklet seg i forskjellige retninger, og arbeider med alt fra objekter, lyd og foto til stedsspesifikke verk og større installasjoner. A temporary quiet er deres fjerde utstilling sammen, og den første der de arbeider med et felles prosjekt.

Legg til ekstern kalender…