BABETTES GJESTEBUD

«Thea Stabell fremfører Karen Blixens Babettes gjestebud på en munter og poetisk måte.»
Dagbladet

«Thea Stabell fyller 80 minutter med originale mennesker i livets forunderligste tilskikkelser. Du glemmer rent at du sitter på en klappstol.»
Vårt land

«Gourmetteater: I Babettes gjestebud klarer Thea Stabell å holde publikum i ånde med poesi og eventyr.»
Bergens tidende

I stille forsakelse levde de to søstrene Martine og Philippa på et lite sted langt nord i Norge, i Berlevåg, for 125 år siden. Deres far hadde vært prost og profet og hadde grunnlagt et fromt og strengt kirkesamfunn.

De to prostedøtrene hadde en fransk tjenestepike, Babette, som kom til dem som en jaget flyktning. Men den virkelige forklaringen til at hun bodde hos søstrene lå dypt i hjertets hemmelige verden.

En dag ytrer Babette et spesielt ønske: Hun vil tilberede en festmiddag på prostens 100 årsdag. Et ekte fransk måltid, for denne ene gangens skyld. Forslaget gjør søstrene urolige. Hva vil middagen føre til?

Regissøren, professoren og skuespilleren Thea Stabell forteller Babettes Gjestebud, inspirert av sin mentor Peter Brook. I Empty Space skriver han: «Jeg kan ta et hvilket som helst rom og kalle det en scene. En person går over denne tomme scenen, mens noen andre ser på ham, og dette er alt som er nødvendig for at en teaterhandling skal oppstå.»
I slutten av et langt teaterliv fyller hun rommet med en fantastisk historie.

Forestillingen varer ca 1 time og 10 minutter uten pause.

Legg til ekstern kalender…