Sofieprisen 2013

Siden 2008 har vinneren av årets Sofiepris bygd opp en verdensomspennende, sosial bevegelse som kjemper mot global oppvarming – 350.org. Bevegelsen er i dag verdens største, internasjonale klimakampanje. Den er basert på overbevisningen om at vi ikke kan slippe ut mer enn 565 tonn gigatonn med CO2 dersom vi skal klare å begrense den globale oppvarmingen til to grader. Verdens olje- og kullselskaper har per i dag mer enn fem ganger så store reserver av fossil energi. Selv om motkreftene er enorme, har McKibben vist at det er mulig å mobilisere verdens folk i kampen mot global oppvarming. Det gir håp.

Vi inviterer til prisutdeling og festforestilling i Chateau Neuf mandag 28. oktober kl. 17.00. Kom og hør vår tids fremste massemobilisator i kampen mot global oppvarming, den amerikanske journalisten, forfatteren og miljøforkjemperen Bill McKibben. Arrangementet er åpent for alle. I festforestillingen medvirker blant andre Valkyrien Allstars, Tommy Tokyo, Bjarte Hjelmeland, Jostein Gaarder og Det Norske Jentekor, i tillegg til prisvinneren.

Etter prisutdelingen, fra ca 19.00 og utover kvelden, vil det bli en etterfest med minglemulighet og minikonserter med Valkyrien Allstars og Tommy Tokyo.

Se også eget evenement for seminar med McKibben den 29. oktober.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…