Symposium 2013: I Concentrate On You. Konsert med Elvira Nikolaisen og Mathias Eick

Det blir klassiske låter fra den amerikanske sangboka når Elvira Nikolaisen og Mathias Eick inntar scenen denne kvelden. Sammen har de i høst gitt ut albumet I Concentrate On You til strålende anmeldelser og førsteplass på streaminglistene. Her får vi presentert udødelige sanger fra blant andre Frank Sinatra og Nina Simone, ikledd Nikolaisens stemningsfulle vokal i dialog med trompeten til en av Norges mest anerkjente jazzmusikere, Mathias Eick. Med seg har de Erlend Slettevoll på tangenter og Ole Morten Vågan på bass.


Symposium 2013 | 30. oktober til 3. november
Helt siden oppstarten i 2007 har Litteraturhuset vært et vindu mot verden – flere hundre utenlandske forfattere og intellektuelle har stått på våre scener i løpet av disse seks årene. Vi ønsker å gi norske lesere et mangfoldig verdensbilde, men også å skape en internasjonal arena for forfattere. Nå har vi samla et knippe store forfattere med bakgrunn fra fire kontinenter, både for å snakke om sine egne bøker og for å snakke om litteraturen slik den ser ut i verden i dag.

Gjennom fem dager med lesninger, intervjuer og seminarer stiller vi spørsmål om hvordan verden ser ut i samtidslitteraturen. Hvem skriver og beskriver, og hvilken makt ligger det i å skildre verden litterært? Lever vi i en tid med et mangfold av stemmer fra alle verdenshjørner, eller dominerer det angloamerikanske perspektivet mer enn noensinne?

I tillegg har vi invitert skribenter og redaktører fra Europa til å delta i et seminar om vilkårene for kulturjournalistikken og den offentlige litterære samtalen. Og for å markere at Litteraturhusets oppstartsfase er over, spør vi hvilken rolle huset har fått, både i norsk og internasjonal sammenheng. Vi avduker dessuten et nytt kunstverk: Yokoland har dekorert veggene utenfor salen Wergeland med navnene på de mer enn 2000 norske og internasjonale forfatterne som har vært på Litteraturhusets scene siden åpningen 5. oktober 2007 til og med 5. oktober 2013.

Litteraturhuset ønsker velkommen til Symposium 2013.

Legg til ekstern kalender…