Åpent møte Krisa på dørstokken

«Europa står i dag på kanten av stupet – og skuer ned i avgrunnen.» Slik starter Manifestet for et annet Europa. Bak manifestet står mer enn 200 organisasjoner, foreninger og bevegelser som jobber for en annen politisk kurs i Europa.

LO i Oslo i samarbeid med Norges Sosiale Forum, Attac Norge, For Velferdsstaten og Nei til EU inviterer til møte for å løfte den hjemlige debatten om krisa. På møtet vil du få høre erfaringer fra Spania, høre mer om Norges rolle i krisa, og hvordan krisa allerede merkes her hjemme. Og vi inviterer dere til å være med å diskutere løsninger, og strategier for å fremme løsningene her hjemme.

Bakgrunnen for samlingen av fagforeninger og sosiale bevegelser er den dramatiske innstrammingspolitikken som driver Europas folk inn i fattigdom, undergraver demokratiet og ødelegger arbeidslivet og velferdsstaten. Kuttkravene fra Brussel kaster stadig flere ut i arbeidsløshet. Et hav av arbeidsløshet omgir dem som ennå er i jobb i land som Hellas, Portugal og Spania. Mer enn hver fjerde greker og spanjol, og mer enn annenhver gresk og spansk ungdom, går uten arbeid. De dramatiske politiske virkningene har ført til samfunn med mindre grad av tillit mellom folk, hvor tilliten til politiske myndigheter og institusjoner er på et lavmål, og til fremveksten av voldelige, antidemokratiske krefter.

Bli med og lær mer om situasjonen i Europa og diskuter hvilke løsninger som finnes!

Har du spørsmål om møtet, ta kontakt med Kjetil Larsen, leder LO i Oslos internasjonale utvalg på 95 12 15 41/ [email protected]

Velkommen!

[Bilde]

Arrangører:
LO i Oslo, Norges Sosiale Forum, Attac Norge, For velferdsstaten, Nei til EU

Legg til ekstern kalender…