"and POP" Oslo Danse Ensemble (NO)

[Bilde]

Våren 2013 var ODE på en storstilt suksessturné landet rundt med Riksteatret. Nå er de tradisjonen tro tilbake på Dansens Hus med en splitter ny forestilling, «and POP». Med denne forestillingen rendyrker de sitt varemerke: den fysiske dansekunsten. Musikken er vesentlig som inspirasjonskilde, og spenner vidt fra det poetiske og litt sarte til ren pop!

MASJA ABRAHAMSEN er i «RUN» inspirert av fellestrekk mellom idrett og dans, presisjon, energi, teknikk, dynamikk og estetikk. Med jazzdansens intrikate rytmikk som musikalsk hovedfokus er «RUN» en hyllest til dansegleden.

SUBJAZZ har et skummelt utgangspunkt for sin «Pulp»: gjengangere og skrømt! I et Motown/New Orleans-aktig landskap tar det okkulte orkesterplass. Hypnotiske rytmer fra pop, indierock og neosoul maner de levende døde fram og byr deg opp til en gysende, makaber og fandenivoldsk dans.

CHRISTOPHER AROUNI har i «Leap Through Gates» skapt en fartsfylt koreografi for tre par. I høyt tempo og med stor presisjon ser vi par for par komme ut av hvert sitt rom, hver sin verden, og kaste seg gjennom en portal av lys!

Dansere: Maria Ferguson Rønningen, Ane Evjen Gjøvåg, Henriette Hamli, Natasha Heggem, Trude Amalie Leirpoll, Junior Sergio Benvindo, Mikael Rønne, Daniel Sarr, Dag Rune Sjøli.
Lysdesign: Ola Bråten, Daniel Kolstad Gimle
Kostymedesign: Johanna Sutinen / Sari Nuttunen
Kunstnerisk leder/produksjonsleder Oslo Danse Ensemble: Merete Lingjærde

Legg til ekstern kalender…
#dans