Julefest for rusavhengige og bostedsløse - julegaveaksjon

Kjære Underskog!

I fjor, som mange tidligere år, skulle Blå Kors Kontaktsenter arrangere julefest for over 100 av Oslos rusavhengige og bostedsløse. Men forskjellen fra tidligere år var at vi manglet julegaver å dele ut til gjestene våre. Dette var en aldri så liten krise siden mange av gjestene knapt nok får andre julegaver enn de vi deler ut.

Vi postet derfor et rop om hjelp på Underskog og Facebook 21 timer før festen skulle starte. Det skulle vise seg å gi overveldende resultater. I løpet av formiddagen lørdag 15. desember kom det en strøm av fine medmennesker til Kontaktsenteret, og vi endte til slutt opp med over 600(!) gaver og tidenes julefest!

Jeg har observert at den fantastiske juleskogsånden har våknet til live igjen, og at flere allerede har mobilisert seg for å handle inn ullundertøy, luer, sokker og mer til årets julefest. Det er stort. Selv om vi tidligere har fått fine gaver fra sponsorer, er det noe helt spesielt med personlige gaver som det ligger ekte omsorg bak. Klarer vi å få til dette i år også?

Årets julefest blir lørdag 14. desember, men selve innsamlingen blir lørdag 7. desember slik at vi får bedre tid til å sortere gavene. Et par av våre fine frivillige vil være tilstede i Mariboes gate 4 fra kl 11 til 16, og som i fjor byr vi på varm drikke og pepperkaker til dere som kommer innom 

Tips til gaver: ullundertøy, ullsokker, skjerf, lue, genser, votter, jakke etc. Men for all del; det er virkelig lov å være kreativ her. Vi har en høy andel menn og en liten andel kvinner blant gjestene våre.

Jeg håper virkelig at dere vil delta, og at vi igjen kan gi varme til de av våre medborgere som virkelig trenger det.

Facebookarrangement legges etterhvert ut på denne siden: www.facebook.com/kontaktsen…

Legg til ekstern kalender…