LOUISE KAMAL

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

[Bilde]

Louise Kamal har utdannelse både fra tradisjonell kunstskole og fotokunstskole, noe som er med på å forklare hennes hang til å kombinere disse to mediene. Gjennom en årrekke har hun utviklet en spesiell blandingsteknikk basert på bruken av bivoks, foto og collage i oljemaleriet.

Bildene kretser rundt mennesket, og det er også menneskeskikkelsene som er mest fotorealistisk skildret. Verdenen rundt figurene både abstraheres og forsterkes i fargen. Menneskene tas på denne måten ut av sin naturlige sammenheng og føres inn i en slags drømmeverden: En subjektiv virkelighet som ikke er begrenset til tid og sted.

I denne utstillingen har Kamal benyttet masken som symbolsk element.
“En maske forteller mer enn et ansikt” sa Oscar Wilde en gang, men hva forteller da denne masken oss? Den er et instrument for å gjøre livene våre enklere på mange måter, liksom livsløgnen ifølge Ibsen. Masker bæres av oss alle og betegner Jungs Persona-begrep – vår bevisste representasjon av oss selv. Persona står i motsetning til Animus, vårt ubevisste sjelsliv.

Kamal fascineres av hvordan mennesker som kan la masken falle og vise frem sitt egentlige jeg og trekker gjerne frem barns evne til å la masken ligge. “Et barn er det mest ærlige og herligste på jord ettersom det er blottet fra å bære masker” sier hun. Men det tar ikke lang tid før et barn ikler seg sin første maske og ser at den kan dra noen fordeler av det eller blir iført en maske som del av oppdragelsen. At man lærer seg sosiale koder og medmenneskelighet er i og for seg ikke noe problem, men det er etterhvert som man blir eldre og flere masker legges til at man står i fare for å miste seg selv.

Kunstneren utfordrer oss til å se til drømmene, til fantasien, til å hente frem barnet i oss – og la masken falle iblant!

Kjøp kunsten, nyt boblene, hør poesien og møt kunstneren på åpningen førstkommende torsdag kl 18.

Utstillingen står kun til og med søndag 3. november.

Flere bilder og mer informasjon, se våre nettsider og facebook.

Be Smart – Buy Art

Legg til ekstern kalender…