‘On Textile Structures’, foredrag av Rike Frank

[Bilde]

OCA ønsker leder for the Curatorial Office på dOCUMENTA 12 Rike Frank velkommen, torsdag 7. november, med et foredrag titulert ‘On Textile Structures’.

Basert på observasjonen om at en yngre generasjon av kunstnere gjeninnfører tekstil som et konseptuelt og kritisk redskap til sin kunstneriske praksis, vil dette foredraget se nærmere på de historiske og nåværende relasjonene mellom tekstil og kunst. Det vil revurdere forutinntatte oppfattelser og diskutere hvorfor tekstil er av særlig relevans for å utdype vår forståelse for sosiale forhold, økonomiske og eksperimentelle prosesser, samt deres iboende konflikter.

OM FORELESEREN
Rike Frank er en frilans kurator og skribent som bor og arbeider i Berlin. I 2012 startet hun, sammen med Grant Watson, forskning- og utstillingsprosjektet ‘Textiles: Open Letter’ som ser på tekstil i samtidskunsten og dens historie, materialitet og språk. Hennes nyeste presentasjoner inkluderer den større utstillingen ’Abstractions, Textile, Art’ ved Abteiberg Museum, Mönchengladbach, Tyskland. Hun har tidligere jobbet som kurator ved Secession, Wien. Hun var også leder for the Curatorial Office på dOCUMENTA 12 i Kassel, medlem av the Programme Team hos European Kunsthalle i Köln, Tyskland og kurator/forsker ved Academy of Visual Arts i Leipzig, Tyskland.

OM ‘FASHION: THE FALL OF AN INDUSTRY’
Rike Franks foredrag er en del av programmet ‘Fashion: the Fall of an Industry’, en forelesningsrekke som ser nærmere på 1970-årenes tekstilindustri i Norge, som så en merkbar nedgang i sysselsettingen. Gjennom et samspill av stoffer, veveteknikker og tekstilproduksjon, kom kunstnere som Brit Fuglevaag, Elisabeth Haarr og Sidsel Paaske til uttrykk i en verdensomspennende bølge av arbeiderbevegelsens aktivisme, hvor de utviklet egne teknikker og praksiser drevet av et behov for og krav om en politisk stemme.

Legg til ekstern kalender…